Сегашните управляващи правят това, което правеше и Борисов"Трябва да сме

...
Сегашните управляващи правят това, което правеше и Борисов"Трябва да сме
Коментари Харесай

Цветанов: Трябва да покажем, че сме надежден партньор на НАТО и САЩ

Сегашните ръководещи вършат това, което правеше и Борисов

"Трябва да сме наясно, че разполагането на сили на НАТО не са непозната армия, която влиза на наша територия - това са съюзнически сили. Както всички знаем Вашингтонският контракт разрешава даже при краткотрайни усложнения, които има през последните години в страната ни, да ги преодоляваме посредством взаимност от нашите съдружници. Ние първо би трябвало да покажем, че сме благонадежден сътрудник на НАТО и всички съюзнически войски, които биха могли да бъдат ситуирани в страната ни при евентуална опасност от спора Украйна-Русия, и че ще приемем един подобен батальон. "

Това сподели ръководителят на Републиканци за БългарияЦветан Цветанов в обзорното предаване „ Това е България “ на.

„ Заявено от българското държавно управление - от министър-председателя и министъра на защитата е, че България ще се оправи със личен батальон. Смятам, че това е несериозно, от позиция на недостига, който имаме в отбранителната ни дарба и знаем, че към момента нямаме този интегритет за страните членки на НАТО и по тази причина вършим и тази рационализация на българската войска, която да е съотносима с оперативните благоприятни условия и да може да подсигуряваме териториалната целокупност на страната и да бъдем благонадежден сътрудник на нашите съдружници от НАТО и Съединените щати “, съобщи Цветанов.

По думите му не сме в положение да реагираме и да защитим националния си интерес в случай че има евентуална опасност към страната ни.

„ Бих дал за образец Румъния, която знаете, че посредством апела на президента ѝ показаха подготвеност да бъдат изпратени съюзнически сили там. Знам, че Румъния макар политическите напрежения, които е имало през годините във вътрешнополитически проект, те постоянно са запазвали същинската си посока и в никакъв случай не са се колебаели дали това е Западът “.

„ Ние продължаваме да се придържаме към политика на снишаване. Сегашните ръководещи вършат това, което правеше и Борисов – за мен няма разлика от решенията, които се взимаха от кабинета през последните години и кабинета, който сега имаме на Кирил Петков. И тогава нямахме ясни позиции по тематики свързани със сигурността.

За мен няма разлика от дейностите на кабинета Борисов и тези на кабинета Кирил Петков “, безапелационен е Цветанов. „ Политиката на България би трябвало да се развива в посока, която е заложена при започване на прехода и желанието на демократичната общественост да се причисли към Европейски Съюз и към НАТО.

Ние към този момент сме пълноправни членове на тези два съюза и от тази позиция не би трябвало да вършим смяна, а да се утвърждаваме като благонадежден сътрудник. Това е нещото, което би трябвало да отстояваме и да не считаме, че то е даденост. Когато влязохме в НАТО станахме част от един политически боен съюз, което значи, че си подсигуряваме сигурността. Знаем, че с тези мощности, които имаме сега не сме в положение да подсигуряваме сигурността на страната си, в случай че не сме част от НАТО и не получаваме тази поддръжка от стратегическите ни сътрудници от Съединените щати “, акцентира Цветан Цветанов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР