Сегашната военна структура на НАТО няма да бъде достатъчна, за

...
Сегашната военна структура на НАТО няма да бъде достатъчна, за
Коментари Харесай

Столтенберг отправя призив към съюзниците да са готови да платят цената за мира

Сегашната военна конструкция на НАТО няма да бъде задоволителна, с цел да отбрани алианса, до момента в който се готви за все по-настъпателните дейности на Русия, се чака да каже генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в прощална тирада по-късно през днешния ден, съобщи Ройтерс, базирайки се на квалифицираните от него бележки.

" Трябва да сме подготвени да платим цената за мира. Колкото повече са средствата, колкото по-силна е нашата защита, толкоз по-ефективно е нашето въздържане, толкоз по-голяма е нашата сигурност ", се споделя в авансово публикувания текст на изявлението на Столтенберг.

" Добрата вест е, че изпълнихме обещанието, което направихме преди 10 години (да отделяме 2 % от брутния вътрешен артикул за отбрана). Но неприятната вест е, че това към този момент не е задоволително, с цел да ни обезпечи сигурност ", споделя още той.

Столтенберг, някогашен министър-председател на Норвегия, който управлява НАТО от 2014 година насам, ще съобщи поста на някогашния нидерландски министър председател Марк Рюте на 1 октомври.

 

Източник Българска телеграфна агенция

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР