Сегашната среда за сигурност, особено след инвазията на Русия в

...
Сегашната среда за сигурност, особено след инвазията на Русия в
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: Трябват радикални мерки за модернизация на въоръжените ни сили

Сегашната среда за сигурност, изключително след нашествието на Русия в Украйна, изисква предприемането на радикални ограничения за рационализация на въоръжените ни сили във допустимо най-кратки и ускорени темпове.

 

Това сподели министърът на защитата Димитър Стоянов на откриването на годишната конференция на АФСЕА, чиято тематика е " Модернизация на въоръжението и техниката на Българската войска. Рестарт “, оповестиха от пресцентъра на военното министерство.

Министър Стоянов акцентира, че е време за отговорно държание на всички институции и за пускане на същинска рационализация.

" Основната задача, която си поставихме при встъпването в служба на служебното държавно управление, бе да дадем подтик на процеса “, напомни министърът. Той акцентира, че към този момент е рестартиран планът за бойна машина на пехотата, в Народното събрание е импортирана стратегия за предпочитани капиталови разноски, чака се скоро да бъде утвърден и договорът за придобиване на вторите осем изтребители F-16.

" Модернизацията на въоръжените сили не е еднократен акт. Тя не приключва с придобиване на нови мостри въоръжение и техника. Тя е и непрестанен развой на повишение на отбранителните качества по всички техни съставни елементи – доктрини, организация, подготовка, инфраструктура, вложения и във военнослужещите “, сподели министър Стоянов.

Във форума участваха също министърът на стопанската система Никола Стоянов и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР