Сегашната сглобка е невъзможна след изборите на 9 юни, но

...
Сегашната сглобка е невъзможна след изборите на 9 юни, но
Коментари Харесай

Проф. Константинов: Резултатът от вота в брой депутати ще е 70:40:40:40:30:20

Сегашната сглобка е невъзможна след изборите на 9 юни, само че за сметка става допустима Тройна коалиция - ГЕРБ, Движение за права и свободи и " ИТН ".

 

Това съобщи някогашният шеф на " Информационно обслужване " проф. Михаил Константинов пред Българска национална телевизия.

 

Резултатът от вота в брой депутати ще е 70:40:40:30:20, съгласно математика.

 

ГЕРБ ще се преборят за 70 народни представители, ПП-ДБ, Движение за права и свободи и " Възраждане "  ще имат по 40, Българска социалистическа партия - 30, а Има Такъв Народ е последната партия, която ще влезе в Народното събрание, като ще радва на 20 свои депутати.

 

Той обаче не изключва в Народното събрание да влязат и още 2 обединения - на Вили Лилков и на различната левица на Мая Манолова. 

 

Константинов допусна, че може да се направи ръководещо болшинство от тройна коалиция сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ. По думите му от ПП-ДБ са създали всичко допустимо през последните месеци, с цел да понижат резултата си.

 

" Полувлизането в Шенген е обидно за България, а конституционните им промени са глупави. Никой не стана да ги похвали. Това, че сме по-богати, е справедлив развой и не може да се приписва на един или на различен. За страдание обаче неравенството у нас е потресаващо. Истинските хора, които страдат, не излизат от у дома и са обидно небогати. Те не се разхождат по жълтите павета ", сподели още Константинов.

 

Според него, за следващ път да гласоподават ще излязат единствено към 40% от имащите право на глас. Той разяснява още каузата на евродепутата Иво Христов от през вчерашния ден за президентска република. Според него, сходен модел няма по какъв начин да се случи у нас, колкото и хората да не харесват партиите си, показвайки го на изборите. 

 

Той чака 2 млн. души да излязат да гласоподават на изборите 2 в 1. " Драги българи, излезте и гласувайте. На пазара има задоволително стока, от която да се избере ", прикани проф. Михаил Константинов. Той чака ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ да качат резултатите си на предварителните парламентарни избори.


Според него ПП-ДБ сами са се изтикали от една допустима власт след предварителните парламентарни избори. ПП-ДБ са си безусловно отговорни за това, което се случи, поради неумение в политиката, уточни проф. Константинов.

Той счита, че план на президента Румен Радев може да бъде вероятен единствено в случай че президентът излезе от президентството и го оглави. Ако той оглави политически план, щял да се бори за президентска република. В България обаче няма условия за президентска република. Може да се даде малко повече власт на президента, само че президентска република в чистия ѝ тип няма по какъв начин да има, счита той.

Проф. Константинов се надява още Конституционният съд да анулира конституционните промени, осъществени в Основния закон в края на декември месец предходната година.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР