Сегашната пандемия е към края си, но това не трябва

...
Сегашната пандемия е към края си, но това не трябва
Коментари Харесай

Бил Гейтс: Ще има друга пандемия

Сегашната пандемия е към края си, само че това не би трябвало да отпуска институциите и хората

Бил Гейтс предизвести, че "ще има друга пандемия " и светът би трябвало да се приготвя за нея още от в този момент. В изявление за CNBC Гейтс разгласи, че сегашната пандемия е към края си, само че това не би трябвало да отпуска институциите и хората.

"Ще има друга пандемия. Тя ще е с различен патоген'', споделя Гейтс.

Според него обаче идната пандемия може да е много по-кратка, в случай че се работи вярно.

"Следващия път би трябвало да се опитаме да създадем по този начин, че пандемията да е към шест месеца, а не две години. Цената да сме подготвени за идната пандемия не е толкоз висока. Това не е като смяната на климата. Ако сме рационални, да, идната ще я хванем рано ", добавя той.

Гейтс споделя, че фондацията му ще взе участие в план на Wellcome Trust за даряването на 300 млн. $ на Коалицията за нововъведения за подготовка за епидемии. Една от нейните цели е обезпечаването на доставки на ваксини за по-бедните страни, осведоми vesti.bg.

Отделно има и друга самодейност, която цели набирането на 3,5 милиарда $ финансиране. То ще се употребява за ускорение на създаването на ваксини в границите на 100 дни.

По отношение на сегашната пандемия, Гейтс счита, че рискът от съществено превозване на заболяването към този момент е "драматично сведен ", защото доста огромна част от хората към този момент са се срещали с вируса и/или са имунизирани. Той добавя, че към 61,9% от международното население към този момент е имунизирано, само че няма да се извърши задачата на СЗО за 70% доникъде на годината.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР