Сега западното разузнаване сравнява загубите на Руската федерация в Украйна

...
Сега западното разузнаване сравнява загубите на Руската федерация в Украйна
Коментари Харесай

Три месеца война в Украйна в цифри

Сега западното разузнаване съпоставя загубите на Руската федерация в Украйна за три месеца със загубите на руската войска през деветте години на войната в Афганистан. Според английския министър на защитата Бен Уолъс минимум 15 000 съветски бойци са починали в Украйна.

Украинската страна твърди, че съветската войска употребява мобилни крематориуми, с цел да скрие убийствата на цивилни и личните им загуби. Журналисти от Медиазона и съветската работа на Би Би Си съумяха да потвърдят 2622 смъртни случая на съветски бойци в Украйна. Говорим единствено за случаите, когато информацията може да бъде тествана в отворени източници. Това са изявления в обществените мрежи, репортажи на локални медии и управляващи. Журналистите означават, че най-вече известията за смъртни случаи идват от небогати райони. Лидерите са Бурятия и Дагестан. Нашите сътрудници от Kavkaz.Realii разговаряха със свекървата на починалия в Украйна Емин Нуратдинов.

Москва от своя страна твърди, че повече от 23 000 украински бойци са починали във войната. В подтекста на спор е съвсем невероятно да се ревизират данните на страните. В Киев се назовава доста по-малък брой. Националната армия призна за гибелта на повече от петстотин свои бойци. В средата на април украинският президент Владимир Зеленски сподели, че сред 2500 и 3000 украински военнослужещи са починали от края на февруари. След това други 10 хиляди, съгласно него, бяха ранени.

Ето какво споделя Зеленски за загубите в Донбас, където в този момент се водят най-ожесточените борби: „ Днес от 50 до 100 души могат да загинат в най-трудния ни регион, в източната част на страната ни. Те пазят страната ни и нашата самостоятелност, за която всички приказват по този начин по света, написа " Настоящее время ".

Във войната страда и цивилното население. Организация на обединените нации към този момент показва поименно 3811 цивилни, убити в Украйна. Повече от четири хиляди са ранени. Организация на обединените нации акцентира: в действителност цифрите са по-високи – информацията идва при тях със забавяне.

Според украинската генерална прокуратура 4600 украински цивилни са били убити през трите месеца на войната. 232 от тях са деца. Украинските управляващи към момента не са съумели да изчислят броя на починалите в окупираните територии. Кметството на Мариупол по-рано заяви за към двадесет хиляди починали жители.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР