Сега трябва да стоим основно вкъщи, да не общуваме с

...
Сега трябва да стоим основно вкъщи, да не общуваме с
Коментари Харесай

Опасни ли са целувките и секса по време на коронавирус

Сега би трябвало да стоим главно у дома, да не поддържаме връзка с доста хора лице в лице и да не вървим по срещи, което значи, че любовният живот, изключително на тези, които нямат сериозна връзка, ще бъде в застой. Естествено, те могат да си пишат с евентуални сътрудници в уеб страниците за запознаства, само че никога не би трябвало да излизат и да се отдават на милувки с тях. По време на пандемията от ковид даже не е целесъобразно да се ръкувате за привет. Но за обвързаните, които живеят дружно, има и добра вест. Ето какво би трябвало да знаете за любовта и секса по време на коронавирусa, съгласно "Your Tango ".

1. Целувки и секс
С целувките вие си разменяте бактерии и това е един от най-лесните способи да се болестите с ковид. Но се оказва, че правенето на секс, даже без той да включва целувки, е не по-малко рисково и отново се излагате на риск. "Дори без целуване, сесуалната интензивност включва доста тежко дишане, въздишки, което разрешава на вируса да се популяризира и да болести индивидът до вас ", споделя доктор Фелис Герш пред "Your Tango ". Както знаете, може някой да разнася ковид, без да има признаци и даже да не подозира, тъй че несъмнено би трябвало да се въздържите от физически контакт с хора, с които излизате от скоро, нямате сериозна връзка или с половинка, с която обаче към момента не живеете дружно. Щом не живеете дружно, сътрудникът върви на разнообразни места от вас, съквартирантите или фамилията му може също да са преносители на вируса.

2. Секс при моногамните двойки
Ако имате сериозна и продължителна връзка, моногамни сте и живеете дружно, може малко да си отдъхнете. Така или другояче сте в една стая с колегата, ползвате идентични принадлежности, спите дружно, хапвате дружно, докосвате едни и същи повърхности и ползвате една баня - може да се болестите и поради тези неща, освен поради целувките и секса. "Само двойките, които трайно живеят дружно, могат да павят секс, само че даже тогава би трябвало да се имат поради самостоятелните привички ", показва специалистът. Ако не сте съвсем единствено у дома и не излизате единствено дружно, а единият от сътрудниците върви на работа или се вози в градския превоз - тогава може да вземате повече ограничения.

3. Да миете ли с дезинфектант интимните елементи?
Много хора се страят да поддържат добра хигиена и непрекъснато мият и чистят всичко. Но несъмнено не би трябвало да миете интимните органи с дезинфектант. Той е единствено за ръцете. "Не използвайте антибактериални сапуни или артикули за гениталите си, това може да докара до раздразнение, даже до сърбеж и пикочна зараза ", споделя психологът и специалист по секс Антония Хол.

4. Увеличава ли сексът имунитета?
Ако с колегата нямате симптомни на ковид или не сте в рисковата група хора, които карат тежко заболяването, сексът има изгоди за вас. Смята се, че той може да укрепи имунната ви система. Експертът по полова медицина Бритни Блеър споделя, че оргазмите усилват имунитета. А сексът ви помата да спите по-добре, което също е плюс, защото качественият и дълъг сън също укрепва имунната система. "Сексът е един от най-хубавите способи да прогоните напрежението и успехите тревогата поради ковид, като в същото време това ускорява имунната ви система ", показва доктор Блеър.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР