Сега става ясно, че около десет процента от всичките 12

...
Сега става ясно, че около десет процента от всичките 12
Коментари Харесай

Над 1000 служители на ООН са свързани с терористите в Газа?

Сега излиза наяве, че към 10 % от всичките 12 000 филантропични служащи на UNRWA, работещи в линията Газа, са свързани с Хамас или палестинската формация " Ислямски джихад ". Затова заяви " Уолстрийт джърнъл ", базирайки се на отчети на разузнаването.

 

Информацията се основава, наред с другото, на данни от мобилни телефони, разпити на хванати бойци на Хамас и документи, открити в убити бойци, оповестява вестникът. Правителството на Съединени американски щати е било осведомено за разследващото досие, се споделя в известието. Обвиненията против чиновниците за хипотетично присъединяване в клането на Хамас провокираха отвращение по целия свят. В отговор на това редица страни краткотрайно преустановиха заплащанията си към филантропичната организация, в това число Германия, Съединени американски щати, Обединеното кралство и Франция.

 

От Организация на обединените нации оповестиха, че генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш е изискал среща с представители на страните донори в Ню Йорк през днешния ден. Той се бори за в допълнение финансиране на организацията. Неговото обръщение към донорите, и най-много към тези, които са спрели финансирането, е най-малко да обезпечат непрекъснатост на работата на UNRWA, заяви представител на Гутериш, представен от ARD. Изданието напомня в тази връзка, че за Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне и строителство за палестинските бежанци в Близкия изток работят и " десетки хиляди отдадени чиновници " в района. Междувременно държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен още веднъж прикани за бързо изясняване на обвиняванията. Той уточни и „ витално значимата роля ", която организацията на Организация на обединените нации играе за палестинските бежанци в Газа.

Израел прикани за цялостна промяна на Агенцията за подкрепяне на палестинците. " Проблемът на UNRWA не е единствено в " няколко гнили ябълки ", които са взели участие в клането на 7 октомври ", цитира Уолстрийт джърнъл почитан израелски държавен чиновник.

 

" Институцията като цяло е леговище за радикалната идеология на Хамас ", твърди той. Това, че филантропичната организация под шапката на Организация на обединените нации е в сговор с терористите от Хамас, освен това от доста време, удостоверява и посланикът на Израел в Германия Рон Просор. Пред вестник " Тагесшпигел " той показва, че измежду атентаторите на Олимпийските игри в Мюнхен през 1972 година е имало и ученици на UNRWA.

 

В настоящия си тип тази организация не способства за мира, безапелационен е дипломатът. В тази връзка той приветства решението на редица страни да преустановят финансирането си за нея, добавя ARD.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР