Сега, според думите на Зеленски, Държавната служба за етнополитика и

...
Сега, според думите на Зеленски, Държавната служба за етнополитика и
Коментари Харесай

Зеленски обяви духовна независимост на Украйна frognews.bg

Сега, съгласно думите на Зеленски, Държавната работа за етнополитика и независимост на съвестта би трябвало да обезпечи провеждането на религиозна експертиза на Устава за ръководство на УПЦ за съществуване на църковно-канонична връзка с Московската патриаршия и, в случай че е належащо, да предприеме плануваните ограничения по закон.

 

Предвижда се да се направи инспекция на съществуването на правни учредения и съблюдаване на изискванията за потребление от религиозни организации на имущество, ситуирано на територията на Националния Киево-Печорски историко-културен резерват.

 

Според известието на Зеленски, " всички органи, чиято подготвеност включва въпроси в региона на обезпечаването на националната сигурност ще засилят ограниченията за идентифициране и противопоставяне на подривната активност на съветските специфични служби в религиозната среда на Украйна. И ще наложат лични наказания - имената ще бъдат оповестени скоро “.

 

В проекта на украинското държавно управление е заложена нуждата от повишение статута и подсилване на опциите на Държавната работа за етнополитика и независимост на съвестта.

 

Тази конструкция ще бъде реформирана, което ще й разреши " в действителност да пази правата и законните ползи на украинците и страната “.

 

А ето и цялостният текст на изказването на Зеленски, в което той обосновава решението за, всъщност, премахване на Украинската православна църква-Московска патриаршия (УПЦ-МП) и предаването на имуществото и храмовете й на приетата от Константинопол Православна черква на Украйна (ПЦУ):

 

" Всяка година на 1 декември си припомняме събитието, определило историята. Събитие, което споделя доста за всички нас, за украинците. За това кои сме ние. И това, което в никакъв случай няма да бъдем.

 

На 1 декември преди 31 години се организира референдум, който сплотява територията на цялата ни страна. Никой от нашите не остана отвън общоукраинското решение. Киев и Севастопол, Одеса и Крим, Лвов и Черкаси, Чернигов и Харков, Донецк и Херсон, Запорожие и Луганск, Хмелницки и Кировоградски райони, Волинска и Днепропетровска области, Суми и Закарпатието, Франковск и Търнопол, Житомир и Чернивци, Винница, Киевска област, Николаев, Полтава, Ровно... Всички поддържаха.

 

Хората потвърдиха Акта за оповестяване на независимостта на Украйна - свободно и законно. Това беше същински референдум, а не някаква реплика. Това беше почтен референдум и затова приет от света.

 

И беше значимо освен политиците, а хората да сложат завършек на историята на империята, която беше построена върху отричането на волята на народа. Която убиваше, пробвайки се да увековечи отричането на волята на народа, само че която народът по този начин или другояче събори. И то точно по своя воля.

 

От този ден през 1991 година украинците претърпяха доста опити да трансфорат точката в три точки или точка и запетая. Видяхме доста фигури, които не можеха да се успокоят, че империята бе съборена по този метод.

 

Ние към момента пазиме Украйна от такива " приятели ", които желаеха тази година да честват стогодишнината на империята, вместо идната годишнина от свободата.

 

Те желаеха...

 

Но ще бъде съгласно украинските правила.

 

Желанието ни да живеем свободно, изразено на 24 август и доказано на 1 декември, не може да бъде пречупено. Украинците в никакъв случай повече няма да бъдат камъчета на някакви империи. Това към този момент го извоювахме в битката и ще осигурим цялостна самостоятелност на страната ни.

 

Ще осигурим по-специално духовна самостоятелност. Никога няма да позволим на никого да гради империи в украинската душа.

 

Днес се организира съвещание на Съвета за национална сигурност и защита. Среща, на която разгледахме голям брой обстоятелства за връзки сред обособени религиозни среди в Украйна и държавата-агресор.

 

За страдание даже съветският гнет и широкомащабната война не убедиха някои водачи, че си коства да се преодолее изкушението на злото. Е, ние би трябвало да създадем такива условия, когато никакви фигури, подвластни от държавата-агресор, няма да могат да манипулират украинците и да отслабват Украйна от вътрешната страна.

...

С тези и други решения ние подсигуряваме духовна самостоятелност на Украйна.

Искам да подчертая, че през 1991 година страната ни пое по правовия и либерален път. Ние ще продължим по този път. Само правни стъпки. Претеглени решения. И националните ползи.

 

Днес продължихме да работим по използването на украинската формула за мир, която показах на срещата на върха на Г-19, по-специално нейната точка за продоволствената сигурност. За това разговарях с президента на Сенегал и ръководителя на Африканския съюз.

 

За нашата самодейност " Зърно от Украйна “. Това е самодейност, която в действителност връща стабилността и предвидимостта на света. А също и за това по какъв начин можем да включим африканските страни във възобновяване на силата на интернационалното право и гарантирането на пълнотата на световната сигурност.

 

И още нещо. Днес още 50 украинци са върнати вкъщи от съветски плен. Четирима офицери, 46 сержанти и редови войници. Армия, Териториална защита, Национална армия, Военноморски флот и гранична защита. Благодаря на целия ни екип, който работи за освобождението на украинците. Буданов, Ермак, Усов, Малюк, Любинец. Просто положителни момчета. Благодаря на всеки един, който оказва помощ!

 

Общо повече от 1300 украинци към този момент са върнати от съветски плен от 24 февруари. Ще си върнем всички останали! Цяла Украйна ще бъде свободна. Всички украинци ще бъдат вкъщи.

 

Слава на всички борещи се за родината ни!

 

Слава на всички, които работят за отбрана на Украйна!
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР