Сега, след като са изминали няколко десетилетия от изстрелването на

...
Сега, след като са изминали няколко десетилетия от изстрелването на
Коментари Харесай

Новите издания на Златните записи на Вояджър могат да разкрият по-тъмната страна на човечеството

Сега, откакто са минали няколко десетилетия от изстрелването на " Вояджър 1 " и " Вояджър 2 " през 1977 година, поглеждаме обратно към това време с мъгляво чувство за историчност и каква е ролята на събитието за продължаващата човешка авантюра.

Въпреки че галактическият транспортен съд " Вояджър " бил реалистична научна задача, той също носели със себе си намек за по-дълбоките копнежи, които се крият в сърцето на човечеството: Златните записи.

Златните записи на " Вояджър " са като обръщение в бутилка към всеки образован тип някъде там в космоса, който би се натъкнал на тях. Въпреки че има огромни шансове това в никакъв случай да не се случи, записите имат и друга цел.

Те демонстрират, че имаме предпочитание освен да опознаем Вселената, само че и че желаеме да разберем други интелигентни типове и самите ние да бъдем разбрани. Те също са знак за това, че желаеме да бъдем единни между тях. Златните плочи са един лиричен стих посред науката.

What's on that Golden Record? A message to extraterrestrials of course!

Explore the image and audio selections sent with both Voyager spacecrafts:

What would be included on the Golden Record if it was produced today?
— NASA History Office (@NASAhistory)
Златните записи съдържат както звуци, по този начин и изображения, които са като една капсула от живота на Земята. Това е капсула на времето, съдържаща естествени звуци от дивата природа на Земята, от хора, говорещи на 55 разнообразни езика, и известия от политически водачи от това време. Те също по този начин съдържат доста изображения - от повишен взор върху структурата на ДНК до фотография на Ansel Adams на Snake River и Grand Tetons.

И двата галактически кораба " Вояджър " към този момент са напуснали Слънчевата система и се намират в междузвездното пространство. Записите са в тях и е съвсем несъмнено, че в никакъв случай няма да разберем какво се случва с галактическите кораби или записите.

Но това не значи, че напъните са били напразни. Всъщност някои хора към този момент мислят какво бихме могли да сложим в идващото „ известие в бутилка “ (MIAB), което да изпратим в необятната Вселена.

В публикация, оповестена в AGU Earth and Space Science, екип от откриватели проучили по какъв начин би трябвало да наподобява нашият идващ MIAB. Статията е озаглавена „ Послание в бутилка - актуализация на Златната плоча: 1. Цели и основно наличие на известието “. Водещият създател е Джонатан Джианг, академик от лабораторията за реактивни мотори на НАСА.

„ Тези записи освен оферират кратковременен отпечатък от живота на Земята и човешката цивилизация, само че също по този начин показват нашето предпочитание да установим контакт с напреднали извънземни цивилизации “, пишат създателите.

„ Нашата цел е да споделим груповите ни познания, страсти, нововъведения и желания по метод, който да обезпечи универсално, само че контекстуално, подходящо схващане за човешкото общество, еволюцията на живота на Земята и нашите очаквания и опасения за бъдещето. “

Мислещите хора интуитивно ще схванат това. Но тук идва сложната част, която заобикаля интуицията: не можем да знаем на кого изпращаме това известие и каква символика и семиотика може да намерят в него, тези, които го открият. Трябва да стигнем до някакво работещо умозаключение във връзка с това.

За да създадем това е нужно да си представим публиката допустимо най-добре. В това има толкоз доста неприятни въпроси, че сме принудени да приемем, че те наподобяват на нас най-малко в някои връзки.

„ Напълно допустимо е понятия като „ цивилизация “ да са неприложими по логичен метод към дадения извънземен разсъдък, само че с цел да продължим, е належащо да приемем, че те по някакъв метод ще бъдат като нас и ще намерят смисъл в нашите опити за връзка. "

Space's Greatest Hits: What's Hidden on the Voyager Golden Record Will Shock You!

Voyager Golden Record, a phonographic record that contains sounds and images selected to represent a wide range of human knowledge and culture. It was sent aboard the Voyager 1 and Voyager 2…
— Space Tracker
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР