Сега ще ви разкажем за няколко основни неща, които е

...
Сега ще ви разкажем за няколко основни неща, които е
Коментари Харесай

Няколко съвета как да увеличим ликвидността на употребяван автомобил

Сега ще ви разкажем за няколко съществени неща, които е добре да се съблюдават до момента в който експлоатирате колата си, с цел да може след това да я продадете за повече пари.
Документи
както е добре известно без персонални документи сте за на никое място, а сходно е ситуацията и с вашата кола. Ако купувачът няма доказателство за ремонтните действия, които сте правил по автомобила си, той няма да желае да заплати доста. За това е добре да запазите всички документи, свързани с колата, в една директория. Това могат да бъдат диагностични и сервизни протоколи за поддръжка, фактури за сервиз и ремонт, касови бележки за покупка на аварийни елементи и доста други. Препоръчително е да подредите всичко в последователен ред. Също по този начин, сервизната брошура би трябвало да бъде подпечатана от добър сервиз.
Пастиране и гланциране
Редовното пастиране и гланциране на автомобила улеснява поддържането му във връзка с чистотата, защото мръсотията не залепва елементарно. През пролетта или есента не може да се избегне замърсяване, специфичните пасти улесняват отмиването. Освен това по този начин се резервира блясъкът на лаковото покритие, а чистата и лъскава кола постоянно се продава по-лесно и за повече пари.

Поддържайте салона чист
Редовно почиствайте тапицерията на автомобила си, както и пластмасовите елементи в салона. Налични са също по този начин и специфични препарати с импрегнация, които в случай че се нанасят постоянно петната няма да бъдат толкоз доста. Наложително е интериорът да бъде почистван постоянно и с прахосмукачка, защото мръсотията и дребните песъчинки ще износят по-бързо подовото покритие и ще надраскат пластмасовите елементи.
Третирайте навреме микропукнатините
От 80-те и 90-те години насам съвсем всички транспортни средства се създават от поцинкована ламарина. Новите коли са доста по-малко податливи на разяждане. Но казусът с дребните камъчета, които повреждат покритието на колата си остава. Чакъл и ситни камъчета могат да повредят багра чак до основата ѝ. Водата и замръзването пък ще разядат тези " язвички " в допълнение и по този начин основаната открита повърхност ще корозира. За да не се стига до там се употребяват специфични коректори, а в случай че въпреки всичко има по-големи микропукнатини по боята и покритието, то не насочвайте мощна бликам вода към мястото, изключително през зимата. Ръждясала кола мъчно се продава. В случай на съществени повреди на лаковото покритие, по-добре е да се свържете със експерт, който ще отстрани ръждата и ще полира развалените места.
Паркирайте деликатно
Всички знаем, че изключително в градски условия е мъчно да се избегнат повреди при паркиране. Заради тях обаче цената на колата пада фрапантно. Прецизното паркиране ще помогне, т.е. при опазване на свободно пространство в близост, доколкото е допустимо, несъмнено.
Не отлагайте ремонтите
Дори незначителни повреди могат да унищожат автомобила с течение на времето. Експертите поучават, в случай че откриете и най-малки неизправности, изключително по окачването и мотора, свържете се със сервиз допустимо най-скоро.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР