Сега ще бъде най-трудното, в следващите няколко седмици, за да

...
Сега ще бъде най-трудното, в следващите няколко седмици, за да
Коментари Харесай

Икономист: Най-трудното предстои - да се отпушат и следващите плащания по Плана за възстановяване

" Сега ще бъде най-трудното, в идващите няколко седмици, с цел да се отпушат и идващите заплащания по Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ). 2022 година беше сложна, само че 2023 може би ще е още по-трудна с възможна криза в Съединени американски щати и Европа и тези средства ще са ни още по-необходими, с цел да можем да влагаме и да избегнем най-лошото като стопански последствия в тази сложна среда ". Това съобщи за БНР икономистът Георги Ангелов.

" Второто заплащане изисква 66 ограничения да се изпълнят и 22 закона, в това число има условие за правосъдна промяна, за промени в Антикорупционната комисия, в енергетиката и така нататък ", добави още икономистът.

" Тези средства (одобреното първо плащане) ще влязат във фискалния запас и ще облекчат бюджета, до момента в който се реши по какъв начин ще се върви нататък - дали с нов, или с удължение на остарелия.... Ще се отпуши един развой тези средства да стигнат до действителната стопанска система. Макар и да имаме закъснение от близо 2 година с ПВУ, който беше за възобновяване от Covid пандемията, само че в този момент ще ни послужи за възобновяване от енергийната рецесия, войната, инфлацията. По-добре, че в този момент пристигна, а не го бяхме усвоили към този момент и в този момент да нямаме средства ", счита Георги Ангелов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР