Сега се наслаждавам на атмосферата на централния корт - каза

...
Сега се наслаждавам на атмосферата на централния корт - каза
Коментари Харесай

Квалификантът Йозеф Ковалик повали Маркос Багадтис и е на 1/2-финал

" Сега се любувам на атмосферата на централния корт " - сподели Ковалик

Квалификантът Йозеф Ковалик се калсира за полуфинал на Sofia Open 2018. Словакът отстрани любимеца на публиката Маркос Багдатис със 7-6(2), 6-4 в мач, траял 1 час и 53 минути. Това е първи полуфинал от шампионат от АТП на словака, който сподели мощна и постоянна игра и не се тормози, че публиката в по-голямата си част поддържа неговия конкурент.

 Всички резултати на Sofia Open 2018
Всички резултати на Sofia Open 2018

Схемата е за 28 тенисисти, като четирима прескачат първия кръг

Йозеф Ковалик стартира шампионата като №192 в света, само че сподели игра и съществени упоритости за съществено нанагорнище нагоре. В началото сервисът доминираше. В шестия гейм словакът доближи до точка за пробив, само че чак в осмия съумя да направи първия брейк в мача.

Багдатис не се съобщи и след 12-точков гейм съумя да изравни пробивите. В тази партия Ковалик пропусна първия сетбол в мача.

 Снимка 339298
Източник:

Въпреки, че Йозеф имаше проблеми при идващото си подаване, се стигна до тайбрек. В него Багдатис загуби централизация и съобщи частта след 6-7(2) и 1 час и 2 минути игра.

Във сет първите три гейма бяха бързи. Но разиграванията бяха дълги и завършваха с изменчив триумф. Петият гейм беше с 16 разигравания. Багдатис отрази три точки за пробив и по едно време се възмути от придвижване в ВИП зоната. Кипърецът се обърна на френски към съдията Рено Лихренщайн, изразявайки по балкански своето отвращение.

 Снимка 339299
Източник:

Ковалик осъществя решаващия пробив в деветия гейм. Тогава Багдатис загуби сервиса си и направи непредизвикани неточности, които му костваха мача. " Пиратът " имаше своите шансове в последния гейм, само че едно рисковано оборване от страна на словака сподели, че топката е с милиметри вътре. Йозеф осъществя втория си мачбол и подвигна победоносно ръце.

Утре Йозеф Ковалик, който е към този момент №147 в света, ще играе в първия полуфинал против румънеца Мариус Копил. Това ще бъде шестият му мач в шампионата. Шансът да има и седми е доста огромен.

 Снимка 339296
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР