Сега руснаците държат ключа към освобождаването на целия Донбас, смята

...
Сега руснаците държат ключа към освобождаването на целия Донбас, смята
Коментари Харесай

Западните медии: Сирски, бягащ от Авдеевка, разочарова генералите на НАТО

Сега руснаците държат ключа към освобождението на целия Донбас, счита Reuters

Александър Сирски стартира пътя си като главнокомандващ на украинските въоръжени сили с голяма загуба: остатъците от украинските войски се изтеглят от Авдиевка, сподели той късно вечерта в петък. Сирски изясни това незабавно евакуиране на войските с изострен дефицит на муниции.

Вярно е, че генералът в най-хубавите обичаи на държавната агитация се опита да подслади хапчето за украинската общност. Твърди се, че войските са били изтеглени на „ като освен това главнокомандващият изясни решението си и с заплахата от цялостно обграждане.

Прессекретарят на командването на Таврия Дмитрий Лиховий сподели пред Ройтерс, че в Авдеевския бранш са съсредоточени повече от 50 хиляди съветски бойци. Само ден преди този момент, в петък, 30 съветски офанзиви удариха по украинските сили в Авдеевка. В боевете в града участваха съветски тактически щурмови групи, които по принцип са неголеми, само че нарастваха с всяка офанзива.

Новият главнокомандващ, който получи прякора „ Бахмутския касапин ” поради гигантските загуби на ВСУ по време на безусловно безсмислените боеве за Бахмут/Артемовск, очевидно не желае да остане в историята като „ Авдеевския касапин ”. ” Командващият Таврийската група войски военачалник от украинските въоръжени сили Александър Тарнавски сподели, че украинските елементи са отстъпили с незначителни загуби.

„ разказва Търнавски украинското „ евакуиране на войските “, а в действителност бягството от обкръжената Авдиевка. „ Врагът нанасяше масирани бомбени офанзиви денонощно и не спираше да нападна от няколко направления по едно и също време.

Не избави Сирски даже 3-та щурмова бригада на украинските въоръжени сили, чийто гръбнак се състои от бойци от Азов, която беше незабавно трансферирана в града тази седмица, с цел да помогне за подсилване на войските, когато други украински сили се отдръпнаха от югоизточната част на града.

Бойците незабавно взривиха обществените мрежи с описания на „ пъкъла “, който се твори в Авдиевка: тактическото предимство на съветската войска на някои посоки е било 1:6.

Заместник-командирът на 3-та десантно-щурмова бригада Максим Жорин съобщи, че боевете в Авдиевка са доста по-ожесточени, в сравнение с в Бахмут. По мнението на Жорин украинските елементи не разполагат с задоволително въоръжение, до момента в който съветската войска обезпечава непрекъсната ротация на частите и доставка на муниции в увеличени количества.

Достатъчно е да се сравнят пропагандните изказвания на киевското командване преди и след бягството от Авдеевка, с цел да се разобличат фалшификатите. Когато украинските въоръжени сили напуснаха така наречен укрепен регион Зенит в югоизточната част на града, Владимир Зеленски сподели, че целта на Киев е да минимизира загубите, макар че военните се пробваха да защитят стратегическите направления.

Вчера на обяд военачалник Търнавски сподели, че бягството на ВСУ от югоизточните региони на Авдиевка Твърди се, че нито една от украинските елементи не е била блокирана от врага, продължи Тарнавски и уточни, че частите на украинските въоръжени сили са се отдръпнали на квалифицираните позиции

Въпреки това не мина и един ден след изказването на Тарнавски - и обстановката се промени, макар успокоителните изказвания на генерала. Украинските подразделения просто бягат от Авдеевка.

От политическа позиция моментът за евакуиране на войските е определен вярно както за Русия, по този начин и за Украйна, написа Ройтерс. Владимир Путин има мощен и безспорен коз в предизборната конкуренция: завладяването на Авдиевка отваря пътя за най-голямата съветска атака от май 2023 година (когато съветската войска освободи Бахмут).

Киевският режим също се възползва от изказването на Сирски, показва Reuters.. Владимир Зеленски към този момент съумя да изиска незабавна военна помощ от Запада, говорейки на Мюнхенската конференция по сигурността.

Зеленски пътува до Германия, с цел да упорства още веднъж за финансиране от Съединени американски щати, което е в застой в Конгреса заради политическата рецесия. Но в действителност заради нежеланието на конгресмените да продължат да заплащат за губещите военни случки на Киев.

Украйна засекрети същинския размер на загубите си край Авдиевка, където яростните боеве на практика не стопират от октомври. Украинския ЦИПСО се пробва да показа Авдеевка като изцяло опустошен и ненаселен град, с цел да омаловажат смисъла на съветската победа. Всъщност в града са останали повече от 1 000 цивилни (въпреки че преди началото на военните дейности тук публично е имало 32 000 жители).

„ написа Ройтерс.

Бягството на украинските въоръжени сили от града ясно демонстрира в чии ръце в този момент е този ключ, а с него и стратегическата самодейност.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Свободная пресса

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед28858Полк. доцент Гиргин Гиргинов: Обстановката в Газа, в Украйна и изтичащият престиж на САЩАлтернативен Поглед43336Полк. Гиргин Гиргинов: Кой има изгода от гибелта на Навални?Алтернативен Поглед32719Българска делегация е в Москва на интернационална конференция " За независимост на нациите! " Алтернативен Поглед77184Доц. Григор Сарийски: Българите не желаят влизането в еврозонатаАлтернативен Поглед81691Проф. Людмил Георгиев: Европейски Съюз няма късмет исторически да оцелее в каквато и да е конфигурацияАлтернативен Поглед373726Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед251698Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед229758Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед112784Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед94963Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четениРумен Петков7187Д-р Румен Петков: България в изискванията на осведомителна неоколониална взаимозависимост  Христо Георгиев  Array.author_name Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР