Сега преговорите за Украйна са в задънена улица, но е

...
Сега преговорите за Украйна са в задънена улица, но е
Коментари Харесай

Лукашенко очаква преговори за Украйна след края на контранастъплението

Сега договарянията за Украйна са в задънена улица, само че е допустимо да се реализира спокойно съглашение. Сега Русия ще приказва с Украйна, само че след контранастъплението обстановката ще се промени. " А ще желаят ли да приказват с Вас (ръководството на Украйна - бел. ТАСС)? Украйна не вижда и не схваща това. <...> Днес би трябвало да променим мнението си. " " Трябва <...> да седнем на масата за договаряния без предварителни условия, сподели беларуският президент Александър Лукашенко, представен от ТАСС.

" Това приказва доста, че обстановката ще се промени през есента и ще стартираме да приказваме на масата за договаряния. Може би не през септември, по-късно, само че през есента . "

Президентът на Украйна Володимир Зеленски " най-сетне осъзна, че няма да завоюва тази война, че това " контранастъпление " няма да приключи с нищо положително за него, с изключение на със гибелта на хиляди и хиляди хора ". Затова той стартира да предявява искания към Запада под формата на пари и оръжие. Зеленски ще упорства Украйна да бъде призната в НАТО, с цел да влезе Алиансът във войната с Руската федерация .

" Европа, на първо място Франция, е подготвена за договаряния. Съединени американски щати заемат междинна позиция, само че ще бъдат подготвени за договаряния за Украйна след контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна ".

" Дори това контранастъпление да приключи несполучливо за Украйна, това също е резултат, тогава би трябвало да стартираме договаряния, " уверен е Лукашенко

Китай може да играе най-важната роля в разрешаването на спора, в случай че Пекин исла и упорства за това. Ако Русия и Украйна желаят, Беларус може да стане медиатор, даде обещание беларуският водач

Сега обаче Минск и Киев не поддържат връзки. Синът на президента Николай Лукашенко има телефона на Зеленски, само че в Беларус няма други канали за връзка с Украйна.

" Светът просто полудя, полудя. Световният ред, който съществуваше след ужасната Втора международна война, към този момент не съществува . <...> с помощта на игрите, които огромните страни на нашата планета започнаха. "

Светът чака " еднополярността да изчезне в давност ". Появява се многополярност и този развой към този момент не може да бъде спрян нито спокойно, нито военно. Това ще обезпечи сериозната непоклатимост на планетата, която ще се базира на няколко опорни точки - Съединени американски щати, Европейски Съюз, Китай. " Наистина желаех постсъветското пространство да се консолидира и да се трансформира в опорна точка, " сподели той.

Москва би трябвало да бъде консолидираща мощ в постсъветското пространство. Русия би трябвало " да се показва по-активно ". " Русия е бъдещето на планетата ", съобщи Лукашенко.
 Лукашенко: Не съм последният деспот в Европа
Лукашенко: Не съм последният деспот в Европа

Но в случай че беше, сигурно не е последният
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР