Сега повече от всякога, да пробиеш в света на модата

...
Сега повече от всякога, да пробиеш в света на модата
Коментари Харесай

Пет български модели, които пробиха на световния подиум

Сега повече от всеки път, да пробиеш в света на модата не е смешка работа: в ерата на непо-бебетата, болшинството нови фешън звезди като че ли носят семейства като Мос, Дженър, Хадид или Крауфорд. Въпреки това, идващите пет наши сънароднички са съумели да си изградят име на стилния подиум както у нас, по този начин и в чужбина. Класацията разгласява каналът на Ралица Петрова в платформата Vbox7.

1. Бойка Матова

20-годишната Бойка Матова е измежду най-обещаващите изгряващи български модели. Тя е дефилирала по време Парижката седмица на модата за дизайнери като Valentino и Dior, а също така се е снимала и в азбучник на Gucci. А в случай че CV-то ѝ към този момент не е задоволително впечатляващо, то измежду най-скорошните ѝ триумфи се подрежда и фотосесия за английското издание на Vogue, чиято корица краси Риана. Нямаме самообладание да разберем какво още ѝ следва!
                             

2. Кристина Милева

Преди години Кристина Милева нашумя в родните таблоиди поради тогавашната си връзка с артиста Деян Донков. Тази краткотрайна популярност обаче бе обидно омаловажаване на триумфа, които Криси е построила за себе си: 34-годишната българка към този момент над десетилетие дефилира по международните сцени, а в резюмето ѝ попадат марки като Dior, Elie Saab, Phillip Plein, MaxMara и Guess. Днес тя живее в Щатите и ръководи бизнес за ръчно направени шапки в Сохо, Ню Йорк, а също така отглежда своите наследник (Кай) и щерка (Мия). Нас в случай че питате, #girlboss!
                             

3. Кремена Оташлийска

Още от старта на кариерата си като 16-годишна, Кремена Оташлийска наподобява е орисана за триумф. Дебютът си прави в ревю на Balenciaga, а година по-късно театралничи и пред обектива на Карл Лагерфелд. Днес – към този момент десетилетие по-късно, към резюмето си е добавила дизайнерски къщи като Chanel, Versace и Giambattista Valli, а също така има приключен бакалавър по бизнес и е майка на две деца… Чудим се по какъв начин ли съумява да съчетае всичко!
                             

4. Жени Калканджиева

През 1995 Жени Калканджиева стана първата (и към този момент – единствена) носителка на купата Мис България, която съумя да се класира в ТОП 10 на състезанието Мис Вселена. Макар имиджът на Жени в родния шоубизнес да е спорен, за триумфа ѝ като модел спор няма. Освен, че дефилира по подиума, през днешния ден тя управлява и една от най-големите български фешън организации, Visage Model Group.
                             

5. Таня Илиева

Понякога нещата, които не харесваме в себе си, са тъкмо това, което сграбчва близките – или най-малко това сочи животът и кариерата на Таня Илиева. Тя нашумява на международния подиум през ранните 2000, а в случай че се има вяра на думите ѝ, нейна запазена марка става високият ѝ нос, който тя по никакъв начин не харесвала. „ Имах комплекс на тематика нос, “ споделя тя в изявление за списание ELLE България. „ Но всичките фотографи желаеха да ме снимат отстрани. “ Е, очевидно „ дефектът “ в действителност се е трансформирал в резултат, тъй като през днешния ден в CV-то на Таня участват редица паметни дизайнери като Yves Saint Laurent, Louis Vuitton, Prada, Alexander McQueen и Dolce & Gabbana!



Кадър: Булфото
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР