Сега отново трябва да променим конституцията си. Каква е необходимостта

...
Сега отново трябва да променим конституцията си. Каква е необходимостта
Коментари Харесай

800-900 българи има в Северна Македония, според Мицкоски

„ Сега още веднъж би трябвало да променим конституцията си. Каква е нуждата от смяна? В нашия увод, в нашата конституция, би трябвало да заложим малко българско малцинство. Става дума за няколкостотин жители, доста съм прецизен. Не приказваме за няколкостотин хиляди, приказваме за нещо сред 800 и 900 жители, които споделят, че са част от българската общественост “, сподели министър председателят на Северна Македония Християн Мицкоски.

 

В изявлението си той добави, че поради отлагането на участието в Европейски Съюз разочарованието измежду жителите нараства и има чувството, че „ ние сме предадени от европейските полезности ". „ И в този момент би трябвало да застана пред моите жители и да кажа: Вижте, скъпи жители, мои възпитаници, ние още веднъж би трябвало да променим конституцията. Съжалявам за раните ви от последната смяна на конституцията, само че знаете, че това е нещо всекидневно. Никой не може да ни разбере. Ние сме дребна нация в сърцето на Балканите, без изход на море, и би трябвало да създадем тази стъпка, в случай че желаеме да стартираме договаряния “, уточни Мицкоски.

 

Министър-председателят на Северна Македония приказва и за македонската общественост в България. „ Повярвай ми, не приказваме за 100. Говорим за десетки хиляди хора. Нарушават ли се нечии човешки права и по тази причина би трябвало да го вършим, още веднъж и още веднъж? Кои сме ние политиците, че да съдим дали нечии права са нарушени? “, сподели Християн Мицкоски.

 

По думите му в Европа има институция, която може да реши дали нечии права са нарушени и това е Европейският съд по правата на индивида. „ И какво реши съдът през миналите години? 14 пъти в интерес на македонската общественост в България и нула пъти за българската общественост в Македония “, съобщи министър председателят на Северна Македония, оповестява " Сега ".

 

Въпреки всички компликации 75% от жителите на РСМ не престават да поддържат европейското бъдеще на страната, твърди още Мицкоски.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР