Сега няма още сделка, няма реално плащане, за да проверят

...
Сега няма още сделка, няма реално плащане, за да проверят
Коментари Харесай

Караниколов: Няма как да се провери произходът на парите педи сделка за ЧЕЗ


Сега няма още договорка, няма действително заплащане, с цел да ревизират службите произхода на средствата. Трябва първо да има заплащане. Няма по какъв начин тези пари да бъдат тествани, тъй като действително заплащане към момента няма.

Това сподели пред бТВ икономическият министър Емил Караниколов във връзка договорката за ЧЕЗ и произхода на средства на купувача „ Инерком “, ръководен от Гинка Върбакова.

Продавач и покупател не би трябвало да се регистрират на безусловно никой. В последна сметка чешката страна е избрала някой и е почнала съответни договаряния, разяснява министърът. Все още няма договорка. Разбирам, че към 3 млн. консуматори зависят от това ”, добави министърът. Службите ще кажат какви са парите за финансирането. Има си разузнаване и закон против изпирането на пари, има си процедури и в случай че се потвърди, че тези пари са с някакъв неразбираем генезис, законът тогава към този момент разрешава да се одобряват дейности, сподели още Караниколов.

Караниколов е безапелационен, че страната може да взе участие в договорката за ЧЕЗ, само че би трябвало да направи доста деликатен разбор на договорката и каква е цената на активите. Тук въпросът е дали другата страна ще желае да продаде на България, добави той. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР