Сега не е моментът за седене на два стола! -

...
Сега не е моментът за седене на два стола! -
Коментари Харесай

Хърватският премиер: Сърбия да внимава чия страна заема

" Сега не е моментът за седене на два стола! " - по този начин хърватският министър председател Андрей Пленкович разяснява анулацията на визитата на съветския външен министър Сергей Лавров в Белград, откакто България, Северна Македония и Черна гора затвориха въздушното си пространство за самолета му. Пленкович добави, че Сърбия би трябвало да внимава какви избори прави и чия страна заема, цитира думите му скопското електронно издание " 360 степени "

" Това няма нищо общо с нас, това е въпрос сред Русия и Сърбия. Сърбия би трябвало доста да внимава чия страна избира и държи, в случай че има упоритости да се причисли към Европейски Съюз, " акцентира хърватският министър председател.

Междувременно съветският дипломат в Белград Александър Боцан-Харченко сподели, че статутът на Сърбия като претендент за Европейски Съюз безусловно не е спънка за развиването на двустранните връзки, в случай че Белград ползва актуалната си политика, като добави, че налагането на наказания против Русия може да навреди на сръбската стопанска система и обществената сфера.

Излагайки аргументите, заради които счита, че Белград няма да наложи наказания на Русия, посланикът уточни формалната позиция на сръбския президент Александър Вучич, усещането му от персонални контакти с него и мнението на " огромното болшинство от сръбските жители ".

" В същото време в Сърбия нараства разбирането, че е належащо да се опълчва по-активно на западния напън освен в икономическата сфера, само че и в политическите и интернационалните въпроси, на интернационалните платформи., " сподели съветският дипломат.

Президентът на Република Сърбия Александър Вучич на среща с посланика на Руската федерация в Белград Александър Боцан-Харченко изрази неодобрение от събитията, попречили идването на съветския външен министър Сергей Лавров, съобщи Македонската осведомителна организация (МИА) от Белград.

Според пресслужбата на сръбския президент Александър Вучич е " изразил неодобрение от събитията, попречили идването на съветския външен министър Лавров ". " Въпреки това Сърбия ще резервира своята самостоятелност и автономност в политическите решения, ще продължи европейския си път, като предизвиква обичайните другарски и партньорски връзки със страните от всички континенти и ще резервира военния си неутралитет ", се споделя в изказването.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР