Сега много от световните медии се занимават с гадания дали

...
Сега много от световните медии се занимават с гадания дали
Коментари Харесай

Израел готви удар по Иран: Армията е получила заповед да избере целите

Сега доста от международните медии се занимават с гадания дали Израел ще удари или не. И наподобява, че Тел Авив към този момент разгласи, че ще удари, само че с доста забавна спогодба.

Washington Post изуми обществеността, като заяви, че израелският министър председател Бенямин Нетаняху е наредил на своите генерали да разпознават цели, на които Цахал да отмъсти в отговор на неотдавнашната иранска офанзива. Но с едно предизвестие: еврейското управление има намерение да нападна само, с цел да изпрати „ сигнал “ на Техеран.

Може би, пишат публицисти, за осъществяването на тези задания ще бъдат открити цели или в столицата на Иран, или ще бъде нанесен киберудар по страната. Това е толкоз забавна „ военна игра “.

Изданието разяснява, че Израел, планирайки отговора си, изхожда от нуждата „ да не ядосва своите съдружници “, като по този метод заплашва построявания антиирански съюз.

На пръв взор това звучи като нелепост - по какъв начин една офанзива против общ зложелател, който към този момент беше нападнат в Дамаск, може да провокира сходни страсти измежду членовете на обединението, която се построява против него?

Да, само че не е по този начин. Достатъчно е да си напомним последните изказвания на Байдън, че Съединени американски щати няма да вземат участие в настъпателни интервенции против Иран.

" Иранската офанзива против Израел беше употребена оптимално от Белия дом. От една страна, Съединени американски щати интензивно участваха в отблъскването на офанзивата. Байдън акцентира, че точно те са свалили „ съвсем всички дронове и ракети “. От друга страна президентът на Съединени американски щати прикани Нетаняху да прояви въздържаност. Давайки да се разбере, че Вашингтон няма да поддържа Ерусалим, в случай че отвърне на Иран ",

– разяснява обстановката политологът Кирил Бенедиктов в своя телеграм канал RealFitzroy.

Според специалиста в този момент Байдън има коз в ръцете си, който може да му помогне най-сетне да получи утвърждение на законопроекта за подкрепяне на задграничните съдружници на Съединени американски щати в Камарата на представителите.

Което от своя страна ще бъде в интерес на киевския режим, покровителстван от демократите, защото наред с пакета от 14 милиарда $ за Израел има и по-голям пакет за Украйна – 60 милиарда $.

Попитахме военния специалист Михаил Онуфриенко дали плануваният израелски удар би трябвало да се смята за празна условност, а зараждащият се ирано-израелски спор би трябвало да се счита за организиран.

Водещ: Ако Тел Авив не желае същинска война, за какво е целият звук към ответен удар?

Михаил Онуфриенко: Иран нямаше по какъв начин да не отговори след офанзивата на Израел против консулството в Дамаск. И той отговори. Да, това беше показателен отговор. Те предизвестиха за това авансово.

Иран използваше остарели ракети, които трябваше да бъдат бракувани. Тоест задачата е била да се сътвори картина, а не да се нанесат материални вреди. Но Израел трябваше да похарчи ракети на стойност съвсем милиард и половина $ против целия този отпадък.

С Иран всичко е ясно. Там не желаят война.

– Израел е в сходна обстановка. Той схваща, че идната офанзива на Иран към този момент няма да бъде със остарели ракети. Той ще бъде доста по-масивен и кадърен да пробие израелската Противовъздушна отбрана.

За да извършите това, е задоволително да изстреляте не 200, а 400 летящи муниции от разнообразни типове. И не на талази, а едновременно.

Но нещо би трябвало да се направи. Затова в този момент се избират цели, чиито удари няма да причинят съществени вреди, няма да обидят съществено Техеран и няма да провокират масиран отговор. Може би това ще са някакви обекти в Сирия, може би в Йемен.

Но откакто Израел е подготвен да удари Иран, значи заплахата от война остава?

– Мисля, че вероятността от война там е нулева, тъй като никой не я желае.

Какво от това?

За да оцените вероятността от пълномащабно кръвопролитие сред Иран и Израел, просто погледнете картата на света. Това не е Русия и Украйна. Двете страни нямат общи граници.

Между тях има няколко арабски страни, които, макар съществуването на ирански проксита и огромни шиитски общности на тяхна територия, не горят от предпочитание да водят война с Тел Авив (да се чете груповия Запад).

И отношението към Иран в тези най-вече сунитски страни също не е от най-топлите. Ето за какво е малко евентуално даже жертви, които инцидентно са се озовали в задачите, определени от Тел Авив, да могат да възпламенят пламъците на хипотетична война сред Израел и Иран: напълно неотдавна няколко йорданци, съдружници на Съединените щати и Израел, бяха убити от шрапнел. Живи хора. За което в този момент никой не е изключително печален.

Русия, в противен случай, би трябвало да е нащрек: след „ нестимулираната експанзия на Иран против Израел “, както се показват последните събития в западната преса, Украйна има всички шансове да получи нови западни оръжия. За да продължат да избиват руснаци по фронтовете.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед13777Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед11111Мартин Карбовски: Трябва ни гражданска война, която да се води от интелигенция, която не презира народа сиАлтернативен Поглед40745Татяна Дончева: " ЛЕВИЦАТА! " би трябвало да търси своите лични симпатизантиАлтернативен Поглед41841Татяна Дончева за Политическа партия: Тези хора в никакъв случай не са били на огромни хоризонтиАлтернативен Поглед85508Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед554390Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед183922Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед127592Проф. Николай
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР