Сега малката арабска страна Оман - за разлика от преди

...
Сега малката арабска страна Оман - за разлика от преди
Коментари Харесай

Забележителностите на малката но богата арабска страна, смятана за една от най-сигурните в света за туристите

Сега дребната арабска страна Оман - за разлика от преди 30 години - не изостава от най-богатите си съседи в Персийския залив, като интензивно просперира с помощта на износа на нефт и петролни артикули. Но в това време страната се стреми да резервира своя ориенталски сексапил и нюанс.

" Вървейки по улиците на столицата Маскат, туристите се трансформират в герои от приказките от " Хиляда и една нощ ". Именно със своята достоверност и тайнственост Оман притегля вниманието на туристите ", споделя Николай Белолипецки от отдела за развиване на комерсиалната мрежа на туроператора Resort Holiday.

В същото време, за разлика от по-популярните си съседи, в тази страна няма демонстративен разкош, празненства за елита и чудеса на техниката.

В Оман се натъртва на идентичността, античната история и природата. Там вместо небостъргачи има здания в обичаен арабски жанр, а локални поданици работят като таксиметрови водачи, тъй като чужденици не се позволяват до тази специалност.
 Новите задгранични дестинации на съветската гражданска авиация през 2023 година
Новите задгранични дестинации на съветската гражданска авиация през 2023 година

Те не са към Европа

Оман " отваря порти " за туризъм едвам през 1987 г ., обаче от този момент до момента е класиран нееднократно като една от най-безопасните страни за туристи. Например през 2020 година страната влезе в петте най-безопасни страни в света за туристи.

Султанатът надали ще се трансформира в всеобща туристическа дестинация, настигайки ОАЕ. Оманците не се и стремят към това и също така, самата страна няма да може да одобри огромни потоци от пътешественици.

Това място е по-скоро за изтънчени и богати туристи , които към този момент са били на Изток и желаят да видят и нещо друго, разясняват за Лента.ру специалисти от интернационалния туризъм.

Арабската страна разполага с огромен избор от хотели на известни международни марки, измежду които: Shangri-La, Jumeirah, The Ritz-Carlton, Marriott, Hilton, Kempinski и други Но заради обстоятелството, че броят на стаите е стеснен, цените за настаняване тук са по-високи, в сравнение с в прилежащите страни.

Много от първокласните хотели имат лични плажове. " В същото време множеството от тях продават по този начин наречената дневна карта, с която посетителите, платили избрана сума, могат да употребяват (почти) цялата плажна инфраструктура денем ", разясняват осведомени с туристически отрасъл в Оман. Въпросната дневна карта е на цена от 37 до 80 $, според от категорията на хотела.
 Снимка 209478
Източник:

Столицата Маскат на брега на Оманския залив

Обикновено главният поток от туристи пътува до столицата на Оман - Маскат, написа Лента.ру. Това е голям съвременен град, разпрострян се около Оманския залив и е с огромен брой пясъчни плажове.

Мускат ловко съчетава непокътнатия си исторически образ с развита туристическа инфраструктура. Обикновено на туристите в града се дават препоръки да посетят кралския замък Каср Ал-Алам, Националния музей на Оман и Голямата джамия на султан Кабус - с повърхност от 416 хиляди квадратни метра, издигната през 2001 година в чест на 30-ия годишнина от ръководството на монарха.
 На какво да обърнем внимание при настаняване в хотел – препоръките на американска стюардеса
На какво да обърнем внимание при настаняване в хотел – препоръките на американска стюардеса

Какви са рекомендациите към туристите и на специалист по сигурността

Голямата джамия на султан Кабус може да побере до 20 000 души и се смяташе за най-голямата в света доникъде на 2000-те години. По-късно шампионата й лиши джамията в Абу Даби.

В историческата част на града - Стария Маскат - се намира кралският замък Каср Ал-Алам, издигнат в индийски жанр и различаващ се от другите огромни здания в столицата на Оман. Той е една от шестте резиденции на султана, която луксозна постройка обаче може да се преглежда единствено извън, защото туристи не се позволяват вътре.

Символи на Маскат са и крепостите Ал-Мирани и Ал-Джалали, издигнати през 16 век от португалците, които откриват своите търговски пътища към Индия. Преди това на мястото на крепостите е имало остарели отбранителни уреди. Тогава крепостта Ал-Джалали е употребена като главен затвор на Оман, а в този момент там е Музеят на културната история на Султаната.

Срещу Султанския замък се намира Националният музей, чиято непрекъсната експозиция включва над 7000 предмета, отдадени на съществени събития от историята на страната.

Освен античните архитектурни монументи, на туристите в Маскат се предлага да посетят фабриката Amouage, учредена през 1983 година и произвеждаща най-скъпата селективна парфюмерия в света .

Преди 27 години султан Кабус взема решение страната да сътвори собствен личен парфюм и кани парижкия парфюмерист Ги Робер, работил за Dior, Gucci и Hermes. " Сега Amouage за оманците е като Chanel за французите. Всяка бутилка е предмет за тяхната национална горделивост ", разясняват познавачи на страната.

Сребърен флакон парфюм от лимитирана серия, инкрустиран със скъпоценни камъни, коства към 6000 евро. Султан Кабус постоянно подарява парфюм на своите посетители като сувенир.

Сега цената за " елементарен " 30 мл парфюм от Amouage може да доближи до 1560 $.
 Каква е цената на най-скъпия нов жилищен парцел в топ елитния съветски курорт Сочи
Каква е цената на най-скъпия нов жилищен парцел в топ елитния съветски курорт Сочи

Сега в Сочи се продават общо 477 частни къщи, издигнати не по-рано от началото на 2022 година - какъв брой е кв. метър площ
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР