Сега ги няма авторите на това, което се е случвало,

...
Сега ги няма авторите на това, което се е случвало,
Коментари Харесай

Рашков за Борисов: С пари от Хемус ли напълни чекмеджетата?

" Сега ги няма създателите на това, което се е случвало, изпокрили са се. Току-що получихме информация, че някои от тези, сходни на превеждащия по 21 млн. лв. в ОАЕ, възнамеряват да създадат среща в Гърция тези дни, оттова да подлагат на критика служебното държавно управление и да провеждат в околните дни митинг с тежките машини в центъра на София, вероятмно с цел да доунищожат настилката там. Това е върхът на наглостта. Разбра се какви големи бюджетни средства на българския данъклъпоплатец са минали в техни ръце, без да се знае къде се намират тези средства сега. Това не са средства на Бойко Борисов и неговото държавно управление, а на българския поданик. Стана ясно в какви ръце са отишли и каква е схемата. Как са разходвани обаче, не е ясно. Във всички случаи не за автомагистрала " Хемус " – по някои от лотовете от година няма съвсем никаква активност ", съобщи Рашков.

" Ние ще продължим в този дух, ще продължим да изследваме какво се случило и с останалите елементи на автомагистрала Хемус ", добави той.

" Обществото би трябвало да знае, че в област Търговище към 600 метра от автомагистралата се е срутила. В момента тази насипна част от автомагистралата се изгребва от тежки машини. Преди време Борисов направи нормална ревизия с рекламна цел на тази права. Точно този сектор, посетен от Борисов, в този момент се е срутил. Тази порочна процедура, която измисли държавното управление на Борисов – ин хаус строителство на автомагистрала цялостна безнаказаност. Пита се в този момент кой ще заплати ремонта на строителство от на автомагистрала Хемус в тази права. Задайте въпроса на Борисов, не го щадете. Кой ще заплати и коя е виновната компания, изграждала този сектор? Няма ли отново да го заплати българският поданик, защото той не знае кой построява автомагистралата. Строител под прикритие построява автомагистралата, не знаем кой е виновен за качеството. Няма очевиден строител, който да е поел задължения за качеството. Това е държавното управление на Борисов. Целта явно е било тази скица. Като обществото би трябвало да си сложим въпросите кой сътвори тази скица, която е равнозначна на ин хаус процедура. Очевидно главната цел е да изтекат бюджетните средства към избрани компании ", разяснява вътрешният министър.

" Питайте го Борисов какво ще каже в този момент, къде са тези пари, той имал ли е някакво присъединяване в тази скица, знаел ли е за нея въпреки всичко. Инспектирал ли е правите или е ходил да си прави персонален пиар във връзка изборите? И това е в извънредно тежък за България интервал, Коронавирус рецесия, когато са нужни доста средства, с цел да се запазят здравето и животът на българите. Борисов би трябвало да бъде запитан правилно ли е, че забележителен % от отпусканите пари към тези компании, са се върнали някъде назад. Иначе няма по какъв начин да се изпълнят чекмеджета. Борисов да изясни той къде е в тази скица и дали от нея не са се напълнили чекмеджетата му. Ние нямаме различен министър-председател, сниман с цялостни чекмеджета. Той се споделя Бойко Борисов, той по този начин и ще остане в историята. Трябва да се даде отговор и на въпроса къде са били вътрешните министри от времето на Борисов – Валентин Радев, Младен Маринов, Христо Терзийски. Къде е бил предходният диреклро на ДАНС Димитър Георгиев? Може би е ходил да прочиства природата от окуцели глигани. Това е времето на Борисов, обхванато в мъгла, с цел да не се разбере какъв обир се е правил ", акцентира Бойко Рашков.

По думите му прокуратурата си е затваряла очите за злоупотребите. Българската прокуратура явно нямам никакво желание да проверява представители на някогашните ръководещи, на държавното управление на Борисов, съобщи Рашков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР