Сега е моментът за обединение пред лицето на кризата, каза

...
Сега е моментът за обединение пред лицето на кризата, каза
Коментари Харесай

Радев: Референдуми в зона на бойни действия са абсурд, България няма да ги признае!

Сега е моментът за обединяване пред лицето на рецесията, сподели президентът във връзка с партиите и идните избори

Референдуми в зона на бойни дейности са юридически парадокс. България няма да ги признае. Това разгласи президентът Румен Радев след с министри и ръководители на спецслужбите. Тя бе във връзка ескалацията на напрежението в Украйна и оповестяването на частична готовност в Русия.

Недопустимо е да се разиграва още веднъж нуклеарната карта, разяснява Радев във връзка заканите от страна на управлението на Руската федерация. 

" Още от първите часове на войната на 24 февруари свиках консултативна среща с държавното управление и тук, в тази зала заклеймихме съветската експанзия против Украйна като изрично неприемлива . От първия ден на тази война приканвам за преустановяване на бойните деяние и за спокойно споразумяване на спора със средства на дипломацията. За страдание, стремежът към военна победа непременно заглушава апелите за мир. Разумът отстъпва на оръжията. Решението на президента на Руската федерация за частична готовност ще увеличи интензитета на бойните дейности, ще ескалира спора и е опасност за сигурността с мъчно предвидими последствия. 

Недопустимо е три десетилетия след края на Студената война още веднъж да се разиграва нуклеарната карта , само че колкото и неуместно да звучи, тази опасност не може да бъде подценявана. Референдуми в зона на бойни дейности, където до урните падат снаряди, са юридически парадокс и България няма да ги признае. Наред с ескалацията на спора порастват и рисковете за нашия район, за Европа и за света. Въпреки че все още няма директна военна опасност за сигурността на страната, тези опасности се правят оценка и се набелязват ограничения за тяхното минимизиране. България работи интензивно за гарантиране на своята сигурност посредством подсилване на националния защитителен потенциал и осъществяване на своите задължения в груповата система за сигурност на Алианса. Но би трябвало да е ясно, че рисковете от тази война не се изчерпват с военната сигурност . Като виновен член на Европейския съюз България е част от общата външна политика и поддържа санкционния режим на Съюза, само че Европа е длъжна редом с налагането на наказания да търси интензивно механизми за минимизиране на риска от тези наказания, тъй като по този метод тя сама заплашва своя промишлен потенциал и конкурентоспособност. Виждаме, че пораства и политическата и икономическата неустойчивост.

Цената на ескалацията още веднъж ще се заплати от жителите, които от ден на ден показват намерено своето безпокойствие и неодобрение от непостижимите цени. България е измежду най-засегнатите. Ескалацията на спора може да засегне освен доставките на газ, само че и доставките на нефт и производството на горива в България , работата на огромните електроцентрали, доставките по море, а всичко това взето дружно знаем какво значи - последващо задълбочаване на икономическата и обществената рецесия.

Служебното държавно управление поставя всички старания, с цел да смекчи резултатите от тези рецесии в своите времеви и нормативни рамки, които постоянно изостават от динамичността на процесите заради липса на работещ парламент. Затова е сериозно значимо България да има парламент и стабилно постоянно държавно управление ", сподели президентът. 

Само след седмица ни следва да проведем извънредно значими избори, акцентира той. Сега било времето да чуем партиите, с упоритости да ръководят. 

" Как ще преодоляват политическата рецесия и към какво ще се сплотяват, с цел да реализиран управническо болшинство. Сега е моментът за обединяване пред лицето на рецесията, пред лицето на всички опасности и закани. Сега е моментът партиите да привлекат жителите да гласоподават, с цел да се реализира такава изборна интензивност, която да даде задоволително легитимност на идващия парламент и държавно управление да вземат тежки, само че значими стратегически решения с дълготраен небосвод ", добави Румен Радев. 

След това той разгласи целите за държавата  съгласно неговите визии. 



 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР