Sега е моментът глобалните лидери да започнат сериозна работа как

...
Sега е моментът глобалните лидери да започнат сериозна работа как
Коментари Харесай

Време е да започне подготовката за следващата пандемия, заяви Камала Харис

Sега е моментът световните водачи да стартират сериозна работа по какъв начин да отговорят на идната пандемия. Това съобщи бицепрезидентката на Съединени американски щати Камала Харис от трибуната на Организация на обединените нации, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Виртуалната тирада беше втората на Харис пред международната организация от встъпването й в служба през януари. Тя беше произнесена в миг, когато имунизационната акция против COVID-19 напредва, а огромна част от света изпитва усложнения да се достави с ваксини.

В същото време " знаем, че би трябвало да се подготвим за идната " пандемия, акцентира Харис.

Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън ще означи първите 100 дни от ръководството си тази седмица. Очаква се в сряда Байдън да приказва пред Конгреса и сигурно ще подчертае напредъка си в битката с най-тежката здравна рецесия от повече от един век, отбелязва АП.

Харис разказа в резюме и позицията на администрацията какво би трябвало да създадат Съединени американски щати и останалите страни. Стъпките включват възстановяване на достъпа до здравните системи, вложения в науката, здравните служащи и благосъстоянието на дамите, увеличение на потенциала за произвеждане на персонални защитни средства, ваксини и проби.

Вицепрезидентката на Съединени американски щати заключи, че през последната година е научено доста за подготовката и битката с пандемиите, само че би било безразсъдно да се смъкна гардът.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР