Сега е моментът държавата, бизнесът и научните среди да намерят

...
Сега е моментът държавата, бизнесът и научните среди да намерят
Коментари Харесай

Никола Стоянов: България трябва да се възползва от RePowerEU за дългосрочни и устойчиви резултати

Сега е моментът страната, бизнесът и научните среди да намерят най-верните решения - освен в най-голяма степен да се възползваме от опциите на RePowerEU, само че и постигнатите резултати да са дълготрайни и устойчиви. Това сподели служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов по време на теоретичен конгрес " Енергийната промяна в България в подтекста на проекта RePowerEU ".

Той подсети, че всяка от страните от Европейски Съюз ще прибави нова глава към националния си проект за възобновяване и резистентност - глава " RePowerEU ". Това ще помогне за финансиране на вложения и промени в бранша, като за задачата са планувани 20 милиарда евро, а грантът за България е към 480 млн. евро.

 

По думите на министъра това е опция за промишлеността ни да се декарбонизира, да стане по-енергийно ефикасна и да разшири своя дял в стопанската система на България. Новият проект би трябвало да подкрепи и всички дребни и междинни предприятия в прехода, които са най-засегнати от високите цени на силата във всичките й форми, добави министърът.

Научноизследователският център по енергиен бизнес и инфраструктура към Катедра " Икономика на превоза и енергетиката " на Университета за национално и международно стопанство (УНСС) в София са уредници на научния конгрес в партньорство със Съюза на икономистите в България и Министерството на стопанската система и промишлеността, оповестиха от висшето учебно заведение.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР