Сега е моментът България да изпрати оръжие на Украйна. Това

...
Сега е моментът България да изпрати оръжие на Украйна. Това
Коментари Харесай

Украинският посланик: Сега е моментът България да ни прати оръжие

Сега е моментът България да изпрати оръжие на Украйна. Това съобщи посланикът на страната у нас Виталий Москаленко в ефира на бТВ тази заран.

Той добави, че в петък е изпратил нота до външното ни министерство с такова искане.

" Ще изпратя такова искане и до министерство на защитата, Министерски съвет, партийни централи - до всички. Сега е моментът, в който ни би трябвало това въоръжение. "

В Донбас съветската артилерия надвишава украинската 20 пъти, означи посланикът.

И изброи от какво има потребност страната му, с което България разполага - 140 тежки гаубици, толкоз 120-милиметрови миномети, и към 150 бройки залпови ракетни системи.

Попитан дали има в действителност ремонтирани украински танкове у нас, той сподели, че не знае елементи, единствено че " работата върви, договорът се съблюдава ".

Не желая да разясня дали дейностите на българското държавно управление и Калина Константинова са били сполучливи, несполучливи, или е можело по някакъв различен метод, означи посланикът.

" Действията на българското държавно управление и Калина Константинова са сполучливи, по този начин, както дадоха обещание, те и направиха, по принцип. Важно е, че старания са приложени, направени, доста съществени дейности са осъществени от страна на бъргарското държавно управление да бъдат настанени почти в обикновено положение тези, които са останали на територията на България ", съобщи той.

Част от украинските бежанци са се върнали в Украйна, част от тях са се настанили при свои другари в България. Обсъждали сме този въпрос в Калина Константинова, проблемите са неизбежни при една голяма маса бежанци и въпрос и на организация, означи посланикът.

" Аз бих желал да подчертая, че българският народ прояви изключителна емпатия и доста положително отношение към украинските бежанци, десетките хиляди дами и деца които бягат и се избавят от войната. И за това ние сме доста, доста признателни на другарска България. "

Той означи като съществени проблеми на своите сънародници у нас настаняването, намирането на работа, и изключително - настаняването на дребните в детските градини. Като призна, че знае, че това е проблем и за българите.

" България е другарска страна, освен, тъй като дава заслон на бежанците. Имаме общославянски корени, езикова, религиозна непосредственост, и подобности в историческата орис. По принцип е мъчно да намериш два такива народа, близки като историческа орис, развиие и по сегашните упоритости и стремежи ", добави Москаленко.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР