Сега е добро време да бъдеш Суифт. 33-годишната авторка на

...
Сега е добро време да бъдеш Суифт. 33-годишната авторка на
Коментари Харесай

Тейлър Суифт изключи Канада от световното си турне

Сега е положително време да бъдеш Суифт. 33-годишната авторка на песни е по средата на най-голямото си стадионно турне до момента - тричасов сет от 40 песни, обхващащ всички столетия от кариерата ѝ. От 2019 година насам тя е издала четири албума и две преиздания, в това число обичания запис от 2010 година Speak Now, който беше пуснат на пазара в петък.


Но канадските почитатели на Тейлър Суифт не са чак толкоз очаровани. Турнето ѝ Eras, което започва през март, включва повече от 100 концерта до лятото на 2024 година в Съединени американски щати, Мексико, Европа, Азия и Австралия. Но най-малко към този момент Суифт не възнамерява да концертира в Канада. Дали е не запомнила, че тя съществува?

Очевидното неуважение въодушеви министър-председателя на Канада Джъстин Трюдо да се обърне персонално към Суифт. След като тя разгласи спомагателни 14 концерта следващата година в Обединеното кралство и Европа, господин Трюдо се появи в Тwitter, като я помоли да премисли решението си.

" Това съм аз, здравей ", написа Трюдо, " Знам, че места в Канада биха се радвали да те одобряват. Така че, не превръщайте това лято в следващото грубо за страната. Надяваме се да се забележим скоро ".

Изглежда, че Трюдо приказва от името на доста други Суифт, които се усещат заточени на север и се чудят за какво не могат да получат приятни за тях прекарвания.

" Това е опустошително ", споделя Лейла Титул, 33-годишна, маркетинг шеф от Торонто. " Разочарованието е най-хубавият метод да го опиша ".

Отначало Титул допусна, че Суифт ще включи канадски дати към другите си интернационалните спирки. Но когато бяха оповестени концерти за Мексико и Южна Америка, без да е планувано нищо на север от границата на Съединени американски щати, тя стартира да се тормози, че става дума за неточност.

" Все още мисля, че е допустимо, постоянно би трябвало да мисля, че е допустимо ", сподели тя за канадското турне. " Но това става все по-малко евентуално. "

Джаки Енгелбърг, друга родена в Торонто, се е надявала да види Суифт на един от концертите ѝ в Ню Йорк през май тази година - " единствената ѝ опция " без канадски спирки. Но макар всички старания на Енгелберг - " да се бори с ботовете на Ticketmaster, да се бори със уеб страниците за препродажба " - тя не съумя да откри билет на налична цена.

Затова, сходно на Титул, Енгелберг счита да изчака оповестяването на канадско турне.

" Всяко друго нейно турне, даже и тези, които са единствено на игрища, включва като най-малко канадски дати ", съобщи Енгелберг. Тя е изключително сюрпризирана, че дребни градове като Варшава са определени за турне с три концерта, до момента в който Торонто - четвъртият по величина град в Северна Америка - е пропуснат.

" Като се има поради голямото население на нашия град и всички почитатели тук, сигурна съм, че Тейлър ще разпродаде няколко стадиона ", сподели Енгелберг.

Защо Тейлър Суифт прескача Канада?

Тя към момента не ни е споделила за какво. Суифт или екипът ѝ не са показали причина, а звукозаписната ѝ компания не е дала отговор на молбата на Би Би Си за коментар.

Някои допуснаха, че може да се касае за размера на залата. Най-голямата канадска сцена, стадионът Commonwealth в Едмънтън, Алберта, побира малко над 56 300 почитатели, което е дребна част от потенциала на зали като " Уембли " в Лондон - 90 000 души, или " Метлайф " в Ню Джърси - 82 500 души.

Но това не значи, че Суифт заобикаля всички по-малки зали. Тя ще изнесе два концерта на стадион " Авива " в Дъблин, който побира 50 000 души, и ще свири една вечер на стадион " Ернст Хапел Щадион " във Виена, който побира малко по-малко от 51 000 гости.

Други се питат дали това не е поради слабостта на канадския $ спрямо американската валута - в този момент обменният курс е почти 1,33 канадски $ за 1,00 щатски $.

Но това не е попречило на други огромни реализатори, измежду които Бионсе и Ед Шийран, да спрат в Големия бял север.

Поне към този момент мълчанието на Суифт кара канадските ѝ почитатели да си мечтаят за смяна на решението й./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР