Сега е добър момент за продажба на жилище, за покупка

...
Сега е добър момент за продажба на жилище, за покупка
Коментари Харесай

Кредитен консултант: Сега е добър момент за покупко-продажба на жилище

Сега е добър миг за продажба на жилище, за покупка - цените доближиха равнищата преди рецесията от 2008 година Най-много се теглят заеми и се купуват жилища в четирите най-големи града в България, там и приходите са най-високи. Младите хора са най-активни на пазара на парцелите, в София те се насочват към пазаруване на по-големи жилища - тристайни, разяснява кредитният съветник Тихомир Тошев в Българска национална телевизия " Денят стартира ".

Той предизвести и за разноските при закупуване на жилище, разноските при договорката доближават до 8%. Ако апартаментът коства 100 000 лева, в реда на нещата е да предвидим към 8 000 лева за разноски - нотариални такси и други, както и първична вноска от спестени лични средства от към 15-20 000 лева

При избиране на финансова институция за кредитиране е добре да се направи изследване за изискванията, да се обсъдят деликатно и едвам по-късно да се тегли заем. В момента лихвите по ипотечните заеми де движат сред 3.3 и 3.8%, последните няколко месеца виждаме задържане на лихвите, стопираха да падат, заяви Тихомир Тошев и предвижда, че най-вероятно те ще останат на тези равнища до края на годината и началото на идната.

Очакванията на множеството анализатори са, че ще има придвижване леко нагоре.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР