Сега двама овчари убиха полицай, рейс с мигранти също уби

...
Сега двама овчари убиха полицай, рейс с мигранти също уби
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: Трябва да вземем твърди мерки за охраната на границата

Сега двама овчари убиха служител на реда, автобус с мигранти също умъртви двама служители на реда. Ако желаеме това да спре - би трябвало да вземем твърди ограничения. Това съобщи в студиото на " Говори в този момент " някогашният министър на защитата Красимир Каракачанов

Границата би трябвало да се охранява с оръжие, сподели Каракачанов и разяснява, че решението не е нито да хвърляме виновността върху служителите на реда, нито да се желае оставката на вътрешния министър.

" Грешката е в по този начин наречения български политически хайлайф, който не съумя да откри кураж да образува държавна политика по тематиката мигранти. Българските политици не мога да вземат такова решение, тъй като ги е боязън, че ще им скочат правозащитни организации, Брюксел и една камара посолства. България е длъжна да си пази границата, в случай че желае това настъпление, което виждаме от години, да спре да продължава "

Определи като нелепости изказванията, че оградата е причина за нещастието и съобщи, че тя би трябвало да се поддържа, като акцентира, че батериите на термокамерите не са сменяни от година и половина.

" Заместник-шефът на полицейския профсъюз - служителите на реда се изпращат там като нещо краткотрайно. Командировани са за седмица-две, месец, не са оборудвани пълноценно, не са въоръжени добре, не са облечени добре. Това не е краткотраен проблем ".

Посочи, че като министър е изпращал специфичните елементи на границата, защото те са най-добре оборудвани и готови за този терен. На въпрос допустимо ли е командирът да не ги позволява до границата, Каракачанов отговори:

" В армията има заповед, която се издава от министъра на защитата и тя се извършва. Не може един пълководец, който и да е той, да не желае. Най-вероятно заповедта е не специфичните сили, а другите формирования да извършват тези отговорности ".

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР