Сега Борислав Сарафов решава дали да се изплатят 20 заплати

...
Сега Борислав Сарафов решава дали да се изплатят 20 заплати
Коментари Харесай

Борислав Сарафов решава дали да цака 20 заплати на Иван Гешев

„ Сега Борислав Сарафов взема решение дали да се изплатят 20 заплати на Иван Гешев като обезщетение. Тази сума се дава на всеки, който напуща системата след избран брой години. Това не е от компетентността на Висш съдебен съвет “ изясни Огнян Дамянов.

Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет реши да остави без разглеждане настояването на Иван Гешев да бъде освободен като редови прокурор. Това стана с гласовете на осем от кадровиците.

Проекторешението гласи, че то касае искане на Гешев за постановяване на решение по отношение на подадена от него оставка.

Огнян Дамянов разяснява също по този начин, че след освобождението на Гешев като основен прокурор, той не е назначаван като прокурор. Поради това няма по какъв начин да бъде освободен като магистрат от служба, която той не заема.

Ако се изплатят тези 20 заплати, Иван Гешев ще прибере към 280 000 лв., сподели инспекция на Lupa.bg.

Според Огнян Дамянов има три разновидността - прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет остави без разглеждане настояването на Гешев, прокурорската гилдия да преназначи Гешев на служба прокурор във ВКП с дата 16.06.2023г., а неговото искане да бъде прегледано по-късно, или прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет да не преназначи Гешев във ВКП и да освободи на Гешев като прокурор без да се показва органа, от който да бъде освободен.

След малко разискване и гласоподаване кадровиците се стопираха на първия вид.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР