Сега АЕЦ Запорожие се намира под контрола на руските военни,

...
Сега АЕЦ Запорожие се намира под контрола на руските военни,
Коментари Харесай

Очевидец: Около АЕЦ “Запорожие“ е минирано

" Сега АЕЦ " Запорожие " се намира под контрола на съветските военни, само че се обслужва от нашите украински експерти. Централата е обкръжена от към 500 бойци, минирано е и дори централата към този момент принадлежи на " Росатом ", описа Василий Митков е дълготраен ръководител на Запорожкото регионално сдружение за българска просвета.

На към 50 км от гр. Енергодар е град Василев, където има интензивни боеве и по тази причина не е безвредно, изясни Митков пред Българска национална телевизия.

" В съпоставяне с градове като Мариупол и Харков при нас в Запорожие е доста по-спокойно, няма такива военни дейности. Към момента всичко действа - магазини, поща, банки ", изясни той.

Към момента има опция хора да се изтеглят. Миналата седмица 50 души са се евакуирали от Запорожие към Горна Оряховица. Утре още веднъж ще има рейс с 50 души, който ще замине за България.

" Благодаря на българското държавно управление за вниманието към нас, към българските жители, които живеят тук и изобщо жителите на Украйна ", сподели Василий Митков. В град Запорожие има над 10 000 българи. Василий Митков счита да остане в града дружно с жена си и синовете си.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР