Седянката за учредяване на политическа партия “Продължаваме промяната” се отлага

...
Седянката за учредяване на политическа партия “Продължаваме промяната” се отлага
Коментари Харесай

Отлага се учредяването на политическа партия “Продължаваме промяната”

Седянката за основаване на политическа партия “Продължаваме промяната” се отсрочва - няма да бъде в сряда, евентуално ще е в петък, само че не е напълно несъмнено, научих от осведомен източник. Това написа във Facebook профила си журналистката Соня Колтуклиева.

По думите й с изключение на всички кавги, които генерират в страната, Кирил Петков и компания се тресат от вътрешни раздори. Не е ясно кой ще успее да надделее и да оглави новата партия.

„ Кирил и Асен към този момент не са този непреклонен тандем - разнопосочните ползи ги опълчиха.

Асен Василев упреквал Кирил Петков, че не е отиграл вярно обстановката с избора на гуверньор на Българска народна банка.

Кирил Петков се е разгневил на Асен Василев, че разкара неговия дълготраен другар Стамен Янев от съратегическия пост на изпълнителен шеф на Българска организация за вложения и внезапно конфигурира там Богдан Богданов. За него знам, че е съпровождал Асен Василев и Александър Николов при прословутото им посещаване в Съединени американски щати през февруари, станало неотдавна скандално известно с вечерята във Вашингтон, на която са участвали дипломат Херо Мустафа и представители на съветската по произход, основана в Лондон, интернационална компания Gemcorp. Както към този момент обясних по ТВ СКАТ, държавното управление засекрети меморандума за 1 500 000 000 $ сред Министерството на енергетиката и Gemcorp/IP3 Corporation, който се напъват да показват като общоприетоо “писмо за намеренията”. Да, но не!

Още при съставянето на кабинета “Петков” беше ясно, че Асен Василев ще го играе повече министър на енергетиката, в сравнение с министър на финансите и това се удостовери.

… Та за партията - за която споделиха “хоп”, преди да скочат. Щяла да бъде “екзотична”, невиждана и нечувана групировка, която нямало да позволява кариеризъм и клиентелизъм. Хахаха! Забавно, нали?! Нещо като пародиен римейк на началото на Национална движение „Симеон Втори".

…. Честно казано, обидно ми е да виждам по какъв начин безродниците от върхушката на “Продължаваме промяната” живеят в успореден свят, имат вяра си, че това е същинският, опаковат ни го в бляскав целофан и ни го продават с лъстивия взор на съблазняващи търговски пасажери.

Взимай парите и бягай “, добавя Колтуклиева.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР