Седрик Бардон, един от героите на Левски и част от

...
Седрик Бардон, един от героите на Левски и част от
Коментари Харесай

Седрик Бардон: На Левски му трябват още една-два години, за да бие редовно Лудогорец

Седрик Бардон, един от героите на Левски и част от първата " Синя приказка ", гостува в предаването " Код Спорт " по RING. Французинът, който стигна четвъртфинал за Купата на УЕФА и игра в групите на Шампионска лига с отбора на Станимир Стоилов, бе в София за тържествата по случай 108-годишнина на Левски. Предлагаме акценти от изявлението с Бардон:
 Елин Топузаков ще управлява втория отбор на Левски
Елин Топузаков ще управлява втория отбор на Левски

Отговорна задача за Топчо

Седрик, за какво съгласно теб " Левски " не завоюва нито купа, нито купа в продължение на 13 години? Вярвал ли си, че това може да се случи?

- За мен не нито разумно, нито обикновено. Може би има неща, които не са били направени, както би трябвало. Хубавото в този момент е, че в клуба са хора, които го обичат. Те могат да му дадат това предпочитание да печели трофеи и купи. Това се потвърди, тъй като преди малко спечелихме купата. Но 13 години суша е доста, не е обикновено.

Според теб кое е най-ценното качество на Станимир Стоилов?

- Това е човек, който бързо схваща нещата. Той познава играчите си и техните благоприятни условия. Познава и дефектите им. Има концепция за играта. Успява да приспособява качествата на даден футболист към поста, на който играе. Не желае от никого нищо, което той не може да прави. Това е негово качество. Няма да изиска от нападателя да пази, или от бранителя да бележи голове. Той е схванал, че на терена всеки има своето място, на което да е потребен със своите качества.

Кое съгласно теб го отличава от другите треньори, с които си работил?

- Мисля, че той има способността да пристигна при теб и да ти каже право в очите истината - това не е добре, това не е добре. И откакто свърши диалогът, нещата си не престават по същия метод. Това е едно от качествата му. Казва ти нещата право в очите, дали ни харесва, или не. Но той постоянно е явен - когато е удовлетворен или когато не е удовлетворен.
 Кокала: Синя приказка? Точно с този тим, надали
Кокала: Синя приказка? Точно с този тим, надали

" Това изисква и известно време, не може внезапно да се направи огромен тим и да надскочи себе си "

Вярваш ли, че Левски може да се бори с Лудогорец за купата в българското състезание?

- Надявам се това да се случи. Осъзнавам, че през последните години Лудогорец взе задатък. Техният клуб е постоянен и е цялостен с положителни играчи. Те привикнаха да играят в евротурнирите, тъй че имат насъбран опит. Мисля, че ще ни е нужно да минат още една-две години, до момента в който бъде основан тим, подготвен да ги бие постоянно. Но мисля, че е допустимо.

Накъде върви футболът? Говори се единствено за милиони евро. Ето да вземем за пример оставането на Килиан Мбапе в ПСЖ е обвързвано с галактически суми, които наподобяват нереални на фона на икономическа рецесия...

- Футболът се трансформира в бизнес. Ние имахме шанса, въпреки че това е релативно, тъй като не печелехме толкоз пари, само че играехме поради футбола. Обичахме това. А в този момент, за жалост, младите играят единствено за пари. Вече не сме в същата система. Даже в последно време не виждам мачове. Вече не откривам мястото си в този, настоящия футбол.
 Целите на Левски, позицията на Попето и титулярното място на Бари...
Целите на Левски, позицията на Попето и титулярното място на Бари...

Очакванията към състава на Стоилов се усилиха многократно

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР