Седнал на масата за вечеря със съпругата си Елена в

...
Седнал на масата за вечеря със съпругата си Елена в
Коментари Харесай

На тъмно и студено: Украинците свикват да живеят с чести прекъсвания на тока

Седнал на масата за вечеря със брачната половинка си Елена в село в покрайнините на Киев, Ярослав Ведмид не може да преброи какъв брой пъти са се хранили на мрачно, откогато съветските удари бяха ориентирани към енергийната инфраструктура на Украйна. Москва организира тактичност на гнет против цивилното население, откакто нейните обстрели провокират опустошения по основни електростанции, топло- и водноелектрически централи. Зимата наближава, а хората не желаят да останат на мрачно и студено.
Свикнахме със обстановки, когато не можеш да планираш нищо. Звучи доста неприятно за хората, водещи спокоен живот. Но се нагаждаш към разнообразни обстановки като сегашната, когато токът постоянно стопира. Вероятно най-лошото е вероятността да останем без вода за известно време. Можем да останем и без топла храна, само че без телефони е неловко.
Ярослав Ведмид, гражданин на с. Белогородка

Прекъсванията на електричеството стават все по-дълги – съвсем 12 часа на денонощие.

Досега Русия е унищожила към 40% от енергийната инфраструктура на Украйна, което визира 16 региона. Последните набези с дронове и ракети засегнаха сериозна инфраструктура в Киев, Харков и други градове, и доведоха до спиране на водоснабдяването и електрозахранването.

Непредвидените прекъсвания се усилват, до момента в който държавното управление се пробва да стабилизира и ремонтира енергийната мрежа преди идването на зимата. Опитвайки се да облекчат дискомфорта на хората, енергийните компании разгласяват ежедневни графици по кое време кварталите няма да имат ток. Но това не се прави непрекъснато, изключително със усилването на ударите.

Жителите на Киев се запасяват с отоплителни уреди, одеяла, топли облекла и зарядни за мобилни устройства.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР