Седмото заседание на Общински съвет – Варна ще се проведе

...
Седмото заседание на Общински съвет – Варна ще се проведе
Коментари Харесай

Бюджетът на Варна отново събира на заседание Общинския съвет

Седмото съвещание на Общински съвет – Варна ще се организира през днешния ден – 29 февруари. Началото е 10:00 часа, а в предварителния дневен ред са оповестени 15 точки.

Сред тях са бюджетът на Варна и Годишната стратегия за ръководство и предписание с парцели – общинска благосъстоятелност, която е обвързана с най-важния финансов документ, оповестяват от пресцентъра на Общинския съвет.

В Дирекция „ Канцелария на Общинския съвет “ е получено писмо от кмета Благомир Коцев, с което той уведомява локалния парламент, че поради зародила нужда са осъществени корекции в плана на годишната стратегия за ръководство на общински парцели .

Промененият документ е оповестен на 22.02.2024 година на формалната интернет страница на Община Варна, а по закон той може да бъде прегледан и признат от Общинския съвет след приключване на 14-дневен период от оповестяването му.

„ С оглед на гореизложеното към разглеждане и приемане на Годишна стратегия за ръководство и предписание с парцели – общинска благосъстоятелност през 2024 година, както и на бюджета на Община Варна за 2024 година, може да се пристъпи не по-рано от 08.03.2024 година “, се споделя в писмото на кмета, с което са осведомени общинските съветници.

В плана за дневен ред на съвещание № 7 е включен избор на краткотрайно изпълняващ длъжността кмет на регион „ Одесос “ .

Съветниците ще решат също дали Община Варна да кандидатства с планово предложение за рационализация и създаване на умна система за уличното осветяване в ж.к. „ Чайка “ .

На гласоподаване ще подложено и искане за основаване на работна група за разработване на план на задание за цялостно или отчасти осъществяване на Общия организационен проект на Варна . Предложение за образуване на краткотрайна комисия, която да следи работата на Експертния съвет по устройство на територията при Община Варна, също попада в дневния ред.

Сред точките е оповестяване на конкурс за избор на член на Съвета на шефовете на „ Ученическо и столово хранене “ ЕАД и избор на комисия за осъществяване на състезанието.

Предвиден е и избор на непрекъснати и краткотрайни членове на Експертния съвет към фонд „ Култура “.

Създаването на Съвет по въпросите на обществените услуги и учредяването на общински фонд за поддръжка на обществените предприятия във Варна също ще бъдат измежду тематиките на съвещанието.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР