Седмото издание на програмата, която се осъществява с финансовата подкрепа

...
Седмото издание на програмата, която се осъществява с финансовата подкрепа
Коментари Харесай

Фондация BCause представи резултатите от програмата Забавно лято, грижовна есен 2021

Седмото издание на програмата, която се реализира с финансовата поддръжка на Филип Морис България, обхвана над 3000 представители на общности от тютюнопроизводителните райони в страната.

" Програмата " Забавно лято, грижовна есен " обгръща над 26 обитаеми места, в които е доста мъчно общността да получи това, което в огромния град наподобява като даденост. Отзвукът, който получаваме, ни демонстрира, че сме на прав път и програмата реализира своите цели. Всяка година, като част от програмата, близо 650 деца се включват в образователно-приключенските академии, преглеждаме към 2500 възрастни хора, вземат участие към 100 бизнесмени с техните бизнес хрумвания, от които 15 стигат до край. Децата от просветително приключенските академии споделят, че с помощта на чудесните хора, с които работят желаят да учат повече, учителите, част от академиите за учители, трансформират радикално метода, по който приготвят и сервират уроците си, а хората, които посещават лекарите, ни посрещат с признателност и благодарност. Програмата нямаше да бъде пълноценна без дейните, предприемчиви хора, които се включват в частта на програмата наречена " Академията за локални бизнесмени ". Те работят в посока възстановяване на средата в тяхното обитаемо място, допринасяйки за своя град ", споделя Елица Баракова, изпълнителен шеф Фондация BCause на закриващото събитие на програмата в The Steps на 10 март.

Финалът на " Забавно лято, грижовна есен " събра представители на медиите, участници от всички насоки на програмата, уредници и сътрудници. Водещ на събитието бе артистът и ефирен водещ Стефан А. Щерев.
 Снимка: Фондация BCause
" Ние поставяме старания да подкрепяме хората, които живеят мъчно в тези региони и дано се усмихнем на това, което сме постигнали и да си кажем, че продължаваме напред и през идната година ", съобщи Вирджиния Джевелекова, управител " Връзки с обществеността " във Филип Морис България, обръщайки фокус върху развиването на програмата през миналите години.

По време на събитието бяха показани систематизираните резултати от социализираните медицински прегледи, осъществени от лечебни заведения членове на " Българска болнична асоциация " от доцент Цветелина Спиридонова, изпълнителен шеф на болница " Хигия ", Пазарджик и адв. Свилена Димитрова - ръководител на " Българска болнична асоциация ", която за първа година е сътрудник на програмата.

Доц. Спиридонова заключи усещанията си от тазгодишното издание на " Забавно лято, грижовна есен " с думите: " Благодарение на програмата си припомнихме мотивацията да учим медицина. Да се срещаме с хората там, където живеят, да изслушаме болките и страданията им освен като експерти в дадена здравна област, а и като хора, които упражняват най-хуманната специалност. "

Адв. Димитрова добави, че " Забавно лято, грижовна есен " съответствува изцяло с задачата на ББА и след излизане от една тежка пандемична конюнктура в действителност да се обърне внимание на предварителната защита, профилактиката и и битката с нездравословните фактори.

" Това е нещо, което се надяваме да забележим и като политически решения в идните корекции, които ще се създадат в областта на опазването на здравето по време на мандата на новото държавно управление. Прегледите на възрастни хора беше един прелестен метод посредством BCause и Филип Морис ние да създадем нещо, в което ние в действителност имаме вяра ", сподели още адв. Димитрова.

С убеденост тя показа, че ББА ще продължи партньорството си с програмата, подкрепяща тютюнопроизводителните райони.

На самобитната сцена при Стефан А. Щерев се качиха и спечелилите в " Академия за локални бизнесмени 5.0 ", дружно с програмния шеф на Център " Ринкър " към Фондация BCause - Явор Гочев. Грета Георгиева - създател на BabySG, Марина Симеонова - основател на " Омая ", Илиян Попов - възродител на плувен клуб " Перун ", Крум Петров - основател на " Мерак " и Тодора Кръндева - създател на Good in Bed Sheets споделиха усещанията си от извършените образования, като общото обръщение, което се открои от финалистите бе, че с цел да изпълним концепциите и фантазиите си би трябвало да самоуверено да създадем първата крачка. Илиян Попов от плувен клуб " Перун " употребява дадената му платформа да разгласи, че търси помощник-треньор за възродения от него единствен плувен комплекс в Разлог.

В края на представянето се организира и късата гала по връчване на чековете на спечелилите, които за първи път се събраха онлайн, откакто финала на " Академия за локални бизнесмени 5.0 ", по-рано тази година, бе извършен онлайн. Ч

ековете връчи госпожа Диляна Якова, управител " Регулации и стабилно развиване " във Филип Морис България.
 Снимка: Фондация BCause
Събитието приключи с прочувствена среща с двете учителки от с. Сатовча - Аксиния Влайкова и Сузана Влайкова, част от Образователно - приключенските академии за деца в обсега на програмата " Забавно лято, грижовна есен " и взели участие в академия за учители.

През сълзи те споделиха благодарността си за вдъхновението и поддръжката, които са получили като част от " Забавно лято, грижовна есен ". Към тях се причисли и създателят на НЧ " Бъдеще в този момент " - Теодор Василев, отговорник за използването на просветителните стратегии, по време, на които се образоват децата и учителите в обсега на програмата.

Програмата " Забавно лято, грижовна есен " се реализира от 2015 година насам от Фондация BCause с финансовата поддръжка на Филип Морис България, като част от самодейностите на компанията за корпоративна обществена отговорност и в осъществяването на тактиката за стабилно развиване на Филип Морис Интернешънъл.

За миналите 7 години програмата обгръща над 3 255 деца на възраст от 7 до 14 години и 117 учители, извършени са над 7 800 медицински прегледи за възрастни хора в 26 дребни обитаеми места на 11 общини от 5 тютюнопроизводителни района. От канидатствалите над 300 бизнес хрумвания, 65 предприемачески екипи са минали през образования, като 19 от тях са получили безплатна финансова поддръжка. В програмата, за седемте години от реализирането й, са вложени към 1,4 млн. лв. от Филип Морис България.

Партньори на фондация BCause и нейния Център за предприемачество и образования " Ринкър " в реализирането на програмата са Народно читалище " Бъдеще в този момент ", Българската болнична асоциация и локалните общински администрации.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР