Седмото издание на най-големия технологичен форум във Варна стартира официално

...
Седмото издание на най-големия технологичен форум във Варна стартира официално
Коментари Харесай

Във Варна стартира седмото издание на най-големия технологичен форум Innowave Summit

Седмото издание на най-големия софтуерен конгрес във Варна започва публично през днешния ден в Двореца на културата и спорта, съобщи кореспондент на Moreto.net. Водещ на откриването на събитието бе Ники Кънчев. Приветствие към гостите насочи и шефът на ДКС Минко Христов, който е хазаин на събитието. Своите пожелания към присъстващите насочиха представители на някои от водещите университети в града, които интензивно поддържат форума.

Конференцията, която ще продължи и през утрешния ден, събира над 5000 участници от 28 страни.

Сред лекторите са някои от най – съумелите бизнесмени в България, международни водачи на нововъведенията, маркетинга, бизнеса, технологиите и изкуствения разсъдък. По време на събитието гостите имат опцията да получат вдъхновяващи препоръки на някои от най – впечатляващите хора в света.
събира моторите на напредъка на едно място, с цел да може дружно да оказват помощ за развиването на страната и района.

„ Преди седем години концепцията се роди като метафора за това по какъв начин вълната на нововъведенията ще залее Варна. През последните шест години вълната се трансформира в цунами и заля цяла Европа. Вълната сме всички ние. Време е да залеем Варна, Европа и България с нововъведения. “, сподели създателят и ръководител на форума Димитър Василев.
Приветствие посредством видео послание към всички посетители насочи вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел. Тя изрази убеденост, че сходни събития предизвикват построяването на смели начинания за бъдещето на нововъведенията в Европа и света. Конференцията дава скъп опит сред сегашни и бъдещи софтуерни първенци.

„ От нас зависи дали ще оставим вълната на нововъведенията да ни потопи, или ще се възползваме от опциите, които тя предлага. Варна е мотор на софтуерен прогрес. Образователната инфраструктура, интензивния напредък на софтуерната промишленост и туризма, богатият набор от експерти. Всички те са причина за преобразяване на Варна в център на достижения в нововъведенията.

Страната ни има дългогодишни обичаи в развиването на образованието и науката, възходящ брой висококвалифицирани инженери и откриватели, интензивно растяща стартъп екосистема.

Имаме над 230 дейни стартъп компании. Напредъкът на българската софтуерна промишленост получава самопризнание в световен мащаб. Работим по сключване на меморандум със Съединени американски щати за развиване на нововъведенията. През октомври с Англия е подписана декларация за стратегическо партньорство. Сътрудничество в региона на научните проучвания, нововъведенията и образованието е основен детайл от партньорството. “, сподели Габриел.
„ Варна има голям капацитет да бъде център на нововъведенията, да притегля вложения, които в тази сфера биха били изключително значими за нашия град, с цел да може той да се открои като стопански център в Северна България. Уверявам, че администрацията ще гледа в същата посока, в която гледа и бизнесът и ще развива както изискванията за правене на новаторски бизнес във Варна, по този начин и университетите и младежите, които да бъдат бизнесмени и привлечени от бизнеса като фрагменти, които са значими за него. “, сподели в обръщението си градоначалникът.
„ Ще поддържа всяко изпитание за навлизането на интернационалните компании, капиталови фондове, които имат интерес да стартират или да разширят своя бизнес в района на региона и страната. “, гласеше част от посланието на регионалния шеф Андрияна Андреева, която не можа да участва персонално на събитието, прочетено от зам. регионалния шеф Антоанета Петрова.
Innowаve Summit събира в границите на два дни някои от водещите интернационалните мениджъри, иноватори, мислители и мотиватори от Европа, България и света, които ще приказват на тематики като " Триединството на нововъведенията: Лидерство, качество и биомимикрия в ерата на изкуствения разсъдък, " " Колко богати желаете да бъдете? " на Дейл Хауърт, " Най-новите промени и провокации в Meta вселената ", " Изкуственият разсъдък в продуктите на Гугъл ", " Водете като именития Мадарски конник с AI & SEO ", " Бъдещето на софтуерната промишленост ", " Тенденции в цифровия маркетинг ", " Дигиталните водачи на прага на 2024: един хиперсвързан свят ", " Пътеводител към милионите за празненство животни ", " TikTok или умри " и други.

С тези любопитни, ексцентрични и в някои случаи искрено дръзки тематики ще се включат Флорин Правай от Гугъл, Декс Торики-Бартън от Гугъл DeepMind, Здравко Пешаков от SAP Bulgaria, Карлос Канту от Freepik, Здравко Пешаков от SAP Bulgaria, Георги Кандев от Netpeak Bulgaria, Георги Малчев от Хplora и доста други.
Един от най-очакваните участници в Innowаve Summit е Матю К. Крос, менторът на създателя на големия шлагер и на българския пазар “Богат баща, безпаричен баща ”, Робърт Кийосаки. Във Варна той ще приказва за правилата на водачеството на ръба, тактиките и практиките за реализиране на по-добро здраве, благополучие и триумф в живота, както и по какъв начин да им се любуваме. В лекцията ще влязат тематики като водачеството в AI/2, биомимикрията и пътуването обратно във времето.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР