Седмото издание на филмовия фестивал MASTER OF ART“ се открива

...
Седмото издание на филмовия фестивал MASTER OF ART“ се открива
Коментари Харесай

ДОКУМЕНТАЛНОТО КИНО ЗА ИЗКУСТВО ОТНОВО ЗАВЛАДЯВА СОФИЙСКИТЕ КИНА ПРЕЗ АПРИЛ 2022 г.

Седмото издание на филмовия фестивал „ MASTER OF ART “ се открива на 7 и ще продължи до 28 април! Официален старт в 19:00 часа вечерта в ще даде американският филм „ КЪРТ ВОНЕГЪТ – НЕПОДВЛАСТЕН НА ВРЕМЕТО “. Работата по този филм е почнала още преди 39 години, когато младият тогава режисьор Робърт Уейд написа писмо на своя книжовен кумир, предлагайки му да направи филм за него. Снимките стартират през 1988 година и другарството, което Уейд и Вонегът образуват през десетилетията, е показано във кино лентата. „ КЪРТ ВОНЕГЪТ – НЕПОДВЛАСТЕН НА ВРЕМЕТО “ е на първо място биография на обичан американски създател. Филмът е както отдаване на респект към великия публицист, по този начин и вещо встъпление в неговия свят за непосветените.

Друг акцент в първите дни на фестивала е кино лентата „ КУБРИК ЗА КУБРИК “ на френския режисьор Грегори Монро. Филмът е рядко трансцендентно пътешестване из живота и филмите на именития Стенли Кубрик, както не сме ги виждали преди. Съдържа непознати изявленията с гения. През 2021 година „ КУБРИК ЗА КУБРИК “ завоюва Международната премия „ Еми “ за Арт стратегии.

Очаквайте детайлности за цялата стратегия на фестивала след броени дни.

Филмовият фестивал „ MASTER OF ART “ се организира обичайно в партньорство с Национален замък на културата и с поддръжката на Програма „ Култура “ на Столична община.

Билетите за прожекциите в кино „ Люмиер “ са към този момент в продажба на касите на НДК и онлайн на www.tickets.ndk.bg.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР