Седмокласниците ще разполагат с повече време на изпитите си от

...
Седмокласниците ще разполагат с повече време на изпитите си от
Коментари Харесай

Учениците ще имат повече време за решаване на изпита след 7. клас

Седмокласниците ще разполагат с повече време на изпитите си от Националното външно оценяване (НВО) по български език и литература и по математика. За първата част към този момент ще имат 75 вместо 60 минути, което ще им даде опция за по-спокойна и задълбочена работа.

Това стана ясно по време на национално заседание с началниците на районни ръководства на образованието (РУО), обвързвано със старта на новата образователна 2023/2024 година, което бе намерено от министъра на образованието и на науката Галин Цоков.

МОН разгласява окончателния лист с датите

Още една смяна в изпита след 7. клас ще стане факт още от започващата образователна година. Броят на дилемите и по двата предмета остава същите, само че по математика две от дилемите, които до в този момент са били с отворен отговор, ще станат с избираем.

През годините се следи, че има възпитаници, които демонстрират познания, само че техническа неточност в хода на решаването на изискванията на отворените задания, води до неналичието на правилен краен отговор. С въведената смяна децата ще могат още в хода на изпита да се поправят, в случай че видят, че решението им не попада в изброените разновидности. Това освен ще спомогне за по-точна инспекция на знанията, само че и ще разреши включване на по-голям дял задания с практическо приложение.

Това заяви във Варна просветният министър Галин Цоков

Министър Цоков заяви, че хартиените учебници до 7. клас ще бъдат цифровизирани до първия образователен ден и ще могат да се употребяват от учениците в платформата „ Дигитална раница “.

„ Още в края на юли бяхме популяризирали голяма част отпечатаните учебници, а през днешния ден мога да кажа, че в 99% от учебните заведения са доставени нужните учебници, образователни пособия и познавателните книжки за учениците от 1. до 7. клас за идващата образователна година “, заяви министърът.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР