Седмокласникът Калоян Гешев от столичното 125-о Средно училище Боян Пенев

...
Седмокласникът Калоян Гешев от столичното 125-о Средно училище Боян Пенев
Коментари Харесай

Седмокласникът Калоян Гешев стана трикратен шампион по скоростно смятане

Седмокласникът Калоян Гешев от столичното 125-о Средно учебно заведение " Боян Пенев " стана троент първенец по скоростно броене. Той завоюва първо място на олимпиадата по умствени калкулации, която се организира онлайн. Калоян събра 243 точки и по този начин съумя да в профил конкуренцията в лицето на Арян Шукл (233 точки) и Вандал Няти (166 точки) от Индия, заяви пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).

В надпреварата се включиха 90 участници от целия свят на разнообразни възрасти, написа още Българска телеграфна агенция.

Това не е първото отличие на Калоян. На провелото се международно състезание по умствена скоростна математика (смятане наум) за деца до дванадесет години в град Билефелд, Германия, през 2022 година, той печели златния орден и международната купа. През март 2023 година Калоян Гешев сполучливо пази международната си купа.

Калоян споделя, че математиката е неговото предопределение, а през 2021 година ученикът завоюва и предаването " България търси гений ", напомнят от МОН.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР