Седмокласник е влязъл в столично училище с газов пистолет, твърдят

...
Седмокласник е влязъл в столично училище с газов пистолет, твърдят
Коментари Харесай

Седмокласник влезе с пистолет в училище в София

Седмокласник е влезнал в столично учебно заведение с газов револвер, настояват родители пред Нова телевизия. Това е станало в 60-о учебно заведение " Св. Св. Кирил и Методий " в квартал " Бенковски ".

В следствие револверът изчезва от раницата на момчето, което го е внесло, и още не е открит.

За благополучие нищо съдбовно не се е случило от случая, само че родителите заплашват да не пускат децата си на учебно заведение.

Маги Тодорова - майка на момиче в 7 клас на учебното заведение, е подала сигнал за случилото се. Тя споделя, че в петък съученик на щерка й размахал газовия револвер в едно от междучасията. " От у дома го е донесъл ", счита Тодорова. " Започва да го размахва пред децата, да се хвали с него ".

Децата от класа са удостоверили за случката пред директора на учебното заведение Илияна Кръстева. Тя незабавно е уведомила родителите на момчето. Бащата декларирал, че не знае за провинението на сина си и че револверът е стоял заключен в каса. След като отишъл да ревизира, се оказало, че оръжието не е в касата.

" Помолих родителите да пуснат тъжба по надлежния ред във Второ РПУ. Аз уведомих кварталния, който пусна отчет от мое име и от името на учебното заведение във Второ Районно ръководство, разговаряла съм с инспекторите там, разговаряла съм с кмета на Столична община " Сердика ". С него се договорихме да изпратят психолозите на общината да беседват с класа и с детето. Училищният психолог също е известен. Той също ще работи с класа и ще проведем срещи с родителите на това дете и на други, които са наранени в тази ситуация. На 19-и ще имаме такава среща в учебно заведение. ", сподели Илияна Кръстева.

Момчето, носило газов револвер в учебно заведение ще бъде осъдено съгласно правилника на учебното заведение. " Аз считам, че детето има проблеми и то би трябвало да работи и с психолог ".

Хубавото е, че не се е случило нищо с този газов револвер, само че не се знае в този момент къде е оръжието.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР