Седмокласник е със счупена ръка след бой между ученици в

...
Седмокласник е със счупена ръка след бой между ученици в
Коментари Харесай

Седмокласник е със счупена ръка след бой пред елитно училище в Благоевград

Седмокласник е със счупена ръка след пердах сред възпитаници в Благоевград. Сбиването е станало пред една от елитните гимназии в града. До физическата разпра сред две групи малолетни се стигнало след закани в обществените мрежи.

Пострадалият възпитаник е от Природо-математическата гимназия в Благоевград. Освен него в резултат на сбиването с охлузвания е и деветокласник от същото учебно заведение.

Сбиването станало през вчерашния ден, към обяд, след привършване на часовете в Природо-математическата гимназия. Тогава двамата възпитаници на гимназията били нападнати на няколко метра от оградата на учебния двор.

От полицията обясняват какъв брой възпитаници са взели участие в сбиването и от кои учебни заведения са те. Води се следствие и от прокуратурата.

Регионалното ръководство на образованието също работи по изясняване на случая.

Изискахме отчет от шефа на Математическата гимназия и надлежно от шефа на Седмо СУ, откъдето знаем, че са учениците взели участие в случая, надлежно чакаме да се образува екип по механизма за превъзмогване на издевателството в учебното заведение. На първо време се взима решение на учебно равнище за такава обстановка какво да се предприеме, сподели Владимира Караджова, старши специалист по организация на междинното обучение в РУО Благоевград.

Пострадалите деца през днешния ден не бяха на учебно заведение.

Директорът на Природо-математическата гимназия Николай Каращранов отхвърли да застане пред камерата ни, само че уточни, че част от децата, взели участие в сбиването, са спортисти. По негова информация спорът най-вероятно е почнал по време на тренировки и е траял и в обществените мрежи. За какво тъкмо са се скарали учениците не е ясно.

От Седмо приблизително учебно заведение също ревизират дали в сбиването са взели участие техни възпитаници.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР