Седмокласничка от Тръстеник е пребита от своя връстничка посред бял

...
Седмокласничка от Тръстеник е пребита от своя връстничка посред бял
Коментари Харесай

Осмокласничка пътува 20 км, за да пребие връстничка заради чат с момче - Общество

Седмокласничка от Тръстеник е пребита от своя връстничка измежду бял ден, покрай учебно заведение „ Евлоги Георгиев “ пред очите на съучениците си. Никой не се пробва да ги разтърве, а едно от децата снима побоя , заяви бТВ. 

Инцидентът е станал на 25 януари, двете девойки не са се познавали. Побоят е нанесен от осмокласничка от Плевен, която идва в Тръстеник с подкрепление. Причината е чат на потърпевшата ученички с приятеля на побойничката, която видяла разменените известия. 

Грозната сцена с боричкане, плесници, удари по главата и ритници се разиграва по време на междучасие покрай учебното заведение, споделя преподавателката Татяна Георгиева.  

Майката на пребитото момиче споделя, че обяснението на насилничката било „ Тя за какво се занимава с моето гадже “. 

" Дъщеря ми въобще не го познава това момче - с изключение на от обществените мрежи. Той я е последвал, тя му е приела поканата. Момчето е помолило щерка ми за привет и тя му е пратила привет - някаква ария “, споделя още майката. Бащата на потърпевшото дете също е в потрес. „ Това, за едно момче да се бият две девойки - не е обикновено. Разбирам две момчета да се бият за едно момиче, само че две девойки за момче – освен това те не се познават “, споделя той. 

В локалното учебно заведение недоумяват за какво вместо да спрат насилието, децата го снимат и тиражират.

„ Да, те са снимали видеото, с цел да удостоверят, че има принуждение, без да си дават сметка, че по този метод ученичката ще бъде злепоставена и подложена на насмешки по-късно, а по какъв начин си обяснявате, че не желаят да оказват помощ, да ги разтърват, с отвращение да имат присъединяване, да носят отговорност “, изяснява Гергана Костова.

Пострадалата върви на учебно заведение, само че е под стрес. 

Потърпевшето семейство има намерение да заведе дело за побоя. За случая е известена и Агенцията за протекция на детето. С двете фамилии ще работят психолози.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР