Седмици след като бурята Даниел потопи Гърция и отне живота

...
Седмици след като бурята Даниел потопи Гърция и отне живота
Коментари Харесай

След бурята Даниел нов циклон потопи Централна Гърция

Седмици откакто бурята Даниел потопи Гърция и лиши живота на 17 души, водният призрачен сън в южната ни съседка се повтаря. Централната част на южната ни съседка е застигната от нов циклон Елиас. Проливни дъждове и гръмотевични стихии засегнаха същите региони, които пострадаха и при започване на месеца.



Реки от тиня, коли, отнесени в намерено море, жилища под вода. Волос. Кадрите не са от началото на месеца, а от през днешния ден. Още преди да съумеят да възстановят вредите след бурята Даниел, хората в Централна Гърция са застигнати от новото злополучие Елиас.

Само за ден количеството превалявания е 30 пъти над междинното за месеца. Обичайно във Волос валят към 35 л/кв. Сега са регистрирани 1000. Макар да са получили уведомление за задаващата се стихия на телефоните си, препатилите локални поданици отхвърлят да одобряват, че още веднъж точно те са в окото на бурята.



Елени Константату, жителка на Волос: " Тази седмица тъкмо завърших с разчистването след предходната стихия. Не чаках, че толкоз скоро ще ни се случи още веднъж. Сега започваме всичко от начало. "

Българинът Иван Иванов също е измежду засегнатите от стихията:

" Живея тук от 28 години, само че към този момент не устоявам. Не знам какво ще върша, още не се бяхме опомнили след предходното наводняване. Налага се да изхвърлим всичките си мебели, нищо не ни остана. "

Въведена е възбрана за пътешестване, от съображения за сигурност са затворени и пътища. Лошото време застигна и област Атика, а също и областите Тесалия, Фтиотида, Спорадските острови и Северна Евия - вторият по величина остров в Гърция. Според прогнозите, времето ще се оправи най-рано на следващия ден.



фотоси: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР