Седмици наред украинците трябваше да слушат уроци от западната преса

...
Седмици наред украинците трябваше да слушат уроци от западната преса
Коментари Харесай

ВОЙНАТА ТАЗИ СЕДМИЦА : Пукнатината в руския щит

Седмици наред украинците трябваше да слушат уроци от западната преса за това по какъв начин се води сполучлива контраатака. На места им заръчваха да възприемат съветската тактичност на месомелачката и надали не да се хвърлят заедно напред в едно направление от фронта. Другаде се връщаха обратно към Бахмут и авторитетно държаха сметка на Зеленски и Залужни за какво са похабили най-елитните войски в отбраната на неправилен от стратегическо значение град.

Магнум опусът на рецензията бе коментарен текст във " Вашингтон пост ", в който създателят съвсем междудругото, без да навлиза в кой знае какви детайлности, цитира източници от Пентагона, съгласно които украинците трябвало да употребяват по-малко дронове. Причината - руснаците по този начин или другояче сваляли множеството от тях. Разбира се, анонимните гласове от министерството на защитата не предлагаха различен вид на " издевателството " в тила на врага, на който руснаците са подлагани съвсем всекидневно. Който да компенсира най-ценния детайл от избора на безпилотните самолети - съхраняването на украинските бойци.

В края на август обаче настъпи коренна смяна в анализирането на фронта.

Причината за това бе осъщественият пробив на украинските сили край Роботино, с което бе пробита първата съветска отбранителна линия.

⚡ In the south, we have not much traffic between, we are expanding the bridgehead, the video clearly shows how densely mined there everything is.

Map in the comments

Be with +
— Putin`s IBS (@kardinal691)

Основната цел на украинците по направлението край Роботино е да доближат и освободят Мелитопол, като по този метод пресечен сухоземния мост, свързващ Русия и Крим. 

Украинският военачалник Александър Тарнавски изясни пред английския вестник The Obeserver за какво след пробива при започване на седмицата, украинците не се впуснаха стремително на юг.

" Сега сме сред първата и втората отбранителна линия. В центъра на офанзивата приключваме унищожаването на противников елементи, които обезпечават прикритие за оттегляне на съветските войски зад втората им отбранителна линия. “

Таранавски пресмята, че руснаците са вложили 60% от общите си старания в построяването на първата отбранителна линия. Това предполага, че идващите линии би трябвало да са доста по-слаби.

Украинското нахлуване край Роботино е похвално. Но не трябва да ни праща в другата прекаленост на довчерашния предразсъдък. Осъщественият пробив не е довел до разпад на първата съветска отбранителна линия. Руснаците потвърдиха през последните три месеца, че са подготвени (било то по лична воля или поради опасността на командир) да се жертват за всеки един метър от фронтовата линия.

Роботино е късмет, който, за жалост, към момента може да бъде прахосан. И фаталистите от американското министерство на защитата още веднъж да намерят мотив да се оплакват пред приятелите си от " Вашингтон пост ".  
Рашисти на седмицата
Време е да наградим популяризиралите се през миналите седем дни " Рашисти на седмицата ".

" Бронзов орден "  получава чеченския деспот Рамзан Кадиров, който е гневен на Вашингтон. Причината - Америка е дръзнала да глоби майка му.

" Вече бях спрял да се удивлявам на нелогичните санкционни решения на Съединени американски щати и Запада. И ненадейно още веднъж - в този момент моята блага МАМА е в листата. Фактът, че тя се занимава единствено с благотворителни действия, е прочут на целия свят. Затова американското решение може да се преглежда единствено като съзнателно и цинично неуважение на всички етични правила. Е, това единствено ни развързва ръцете. (...) Нека се забавляват с безболезнените си наказания. Е, ще продължим да трошим гърба на " укронацистките " банди. Можем да стигнем даже до Елба, както направи Висайтов преди време във войната против нацистите. Държавният департамент се усеща прекомерно спокоен, тласкайки украинския народ към смъртта и криейки се зад розовата народна власт. Трябва да се смаже тази американска низост ".

Често съветските пропагандисти сами стават жертви на фейкове. Сред тях е " сребърният медалист " Владимир Соловьов, който изрази съмнение, че украинската офанзива с дронове против летището в Псков е била проведена на територията на балтийските страни. 

" Откъде бяха изстреляни дроновете? От Украйна? Друг път... От балтийските страни? Тогава би трябвало да унищожим балтийските страни! Изтрите ги от лицето на земята! (...) Ако офанзивата е проведена на територията на членка на НАТО, тогава тази членка на НАТО е оповестила война на Русия. Това значи, че отговорът би трябвало да бъде мълниеносен, в това число и с нуклеарно оръжие. За това сме говорили доста пъти. Много пъти ".

Attention, Baltic states!

Russian propagandist Solovyev wants to " wipe " you " off the map. " He thinks the Baltic States might be involved in the drone attack on Pskov airfield - or not, he doesn`t really care, a war on NATO must be declared.
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en)
" Златният медалист " тази седмица е политологът Сергей Марков. От началото на безсмислената си инвазия Русия изяснява неуспехите на фронта с поддръжката, която Америка оказва на Украйна. Е, скоро това опрощение няма да може да бъде употребявано, защото Щатите са пред революция, по думите на Марков.

" Америка сега е разграничена на две елементи: едната съставлява актуалното държавно управление на Байдън. Това са глобалистите, които както Тръмп сподели, ненавиждат и самите американци. Както в този момент наказват украински роби против Русия, по този начин желаят да наказват американски роби, не поради всесилието на Америка, а поради всесилието на международния световен хайлайф. Естествено, естествените американци са срещу и другата част на Америка споделя: " Не, не и не - дано американското държавно управление работи за американския народ, а не за глобалистите ". Това е повода за спора. Очевидно е, че множеството американци са на страната на Тръмп и той завоюва предходните избори. Защо не взе участие на първичните избори? (Тръмп е кандидат-президент, не е ясно какво желае да каже Марков - бел.ред.) Защото доверието му е 65%, а на останалите републиканци е по 10-12% ".

Експертът споделя по какъв начин Тръмп сигурно ще завоюва и американският хайлайф, отпред със " страдащия от деменция Байдън ", ще би трябвало да направи избор: да разреши на Тръмп нов мандат като президент, " само че тогава той несъмнено дефинитивно ще им извие вратовете ", или " да го арестуват, само че тогава ще има протест ", или " да създадат същото като с Джон Ф. Кенеди, т.е. да провеждат политическо нападение против горкия Тръмп ".

" Тези разновидности могат да провокират революция ".

Predictions for the United Stated from Russian political scientist Markov - Trump will win, a Civil War will start in the US and this will distract America from Ukraine, thus clearing the way for Russia.
— TheKremlinYap (@TheKremlinYap)

Сергей Марков е някогашен консултант на Владимир Путин. Така решението на съветския президент да започва война против Украйна наподобява съвсем обяснимо. 

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР