Седмицата започва с предимно облачно и мъгливо време. В източните

...
Седмицата започва с предимно облачно и мъгливо време. В източните
Коментари Харесай

Седмицата започва с облаци, но топъл фронт вдига температурите до 16 градуса през уикенда

Седмицата стартира с най-вече облачно и мъгливо време. В източните региони ще има слаби превалявания от дъжд, а тук-там в останалата част от страната ще преръмява. Ще продължи да духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат сред 4° и 9°, в София 6°-7°, а в Пловдив темпретурите ще бъде сред 6-9°.
Прочетете още
В планините ще бъде най-вече облачно със слаби превалявания от сняг. Ще духа слаб вятър, най-вече от югозапад, по най-високите върхове на Рила и Пирин - от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 4°, на 2000 метра - към 0°.

През идващия седемдневен интервал преносът на въздушни маси над страната ще е от югозапад и температурите ще бъдат по-високи от нормалните за първата половина на декември. Ще доминира облачно, в равнините и мъгливо време. Временни разкъсвания на облачността ще има над планинските региони и към петък. В западната част от Горнотракийската равнина и по поречието на Дунав мъглата ще е трайна и тук-там ще има ръмежи.

През врорник и сряда преобладаващите минимални температури ще бъдат сред 3° и 8°, а оптималните - сред 7° и 12°. В четвъртък, петък и събота с увеличаване на южния вятър, изключително в Източна България и в Предбалкана дневните температури ще се покачат и събота тук-там там ще доближават до 15°-16°.

Ще се покачат и минималните температури, по-чувствително през последните дни от интервала. В събота в западната половина от страната се покачва вероятността за превалявания от дъжд. В неделя, с прекосяването на средиземноморски циклон и обвързвания с него леден атмосферен фронт, на доста места ще има превалявания, в обособени региони обилни.

В Рило-Родопската област са вероятни и гръмотевици. С насочване напразно от северозапад ще стартира да нахлува леден въздух и в западната половина от страната температурите ще се намалят, до момента в който в Източна България ще продължи да духа южен вятър и ще е към момента с високи температури.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР