Седмицата започна тежко за фондовия пазар в Щатите, а сред

...
Седмицата започна тежко за фондовия пазар в Щатите, а сред
Коментари Харесай

Колко щяхте да спечелите днес, ако бяхте вложили $1000 във Facebook при излизането й на борсата?

Седмицата стартира тежко за фондовия пазар в Щатите, а измежду акциите, които записаха най-сериозни загуби, бяха тези на огромните софтуерни колоси от така наречен група FAANG - Фейсбук, Apple, Amazon, Netflix и Гугъл.

Ценните бумаги на първата от тях съумяха да изгубят 23% от цената си от септември насам, само че към този момент демонстрират сигнали на възобновяване.

Въпреки волатилността през последните седмици изборът за инвестиция в лицето на Фейсбук в деня на излизането й на фондовия пазар би бил повече от добър.

Компанията, учредена от Марк Зукърбърг, прави своя дебют на 18 май 2012 година. А влагане от 1000 $ в нея тогава би била в размер на 4600 $ към 21 ноември, пресмятат от CNBC.

И това след акциите на онлайн водача паднаха до най-ниското си равнище от февруари 2017 година насам и за трети следващ месец приключват на алена територия. Това е най-дългият тримесечен интервал на загуби за компанията от 2013 година.

Също по този начин бележи и най-продължителния интервал на загуби за годината от излизането на Фейсбук на борсата. От началото на годината скъпите й бумаги са с 25% надолу.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР