Седмицата започна с лоши новини за Фейсбук (Facebook) на няколко

...
Седмицата започна с лоши новини за Фейсбук (Facebook) на няколко
Коментари Харесай

Facebook отново работи след невиждано прекъсване

Седмицата стартира с неприятни вести за Facebook (Facebook) на няколко фронта. Гигантът се справяше както със седемчасовото спиране на услугите на някои свои приложения, по този начин и с разкритията, предадени на управляващите и медии от някогашен чиновник – разкрития, които се чака през днешния ден да бъдат изслушани от американски законодатели, съобщи БНР.

Според Downdetector над 10 милиона са били подадените сигнали за проблеми тук-там като Съединени американски щати, Европа и Сингапур. Проблемите с изключение на Facebook засегнаха приложенията Инстаграм и Уатсап. Това се случва на фона на разкрития на някогашния чиновник Франсис Хаугън за практиките на колоса. Тя уточни, че подсилването на послания с тирада на ненавист и дезинформация, която подкопава демокрацията са заели централно място в бизнес модела на Facebook.

„ Facebook осъзнаха, че в случай че трансформират логаритъма да е по-безопасен хората ще прекарват по-малко време на уеб страницата, ще отварят по-малко реклами, компанията ще изкарва по-малко пари, “ съобщи Хаугън за Си Би Ес. Днес се чака Хаугън да бъде изслушана в Конгреса. От Facebook отхвърлят обвиняванията. Години наред американски законодатели отправяха предизвестия за контролиране на Facebook и други обществени платформи в отговор на рецензиите, че нарушават персоналната цялост и че се трансформират в мегафон за дезинформация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР