Седмицата след Деня на трудa, която обикновено слага начало на

...
Седмицата след Деня на трудa, която обикновено слага начало на
Коментари Харесай

Западният печат: Съдебните преследвания срещу Тръмп само правят успеха му по-лесен

Седмицата след Деня на трудa, която нормално поставя начало на завръщането към сериозната работа с края на летните отпуски в Съединени американски щати, започването на учебно заведение и приключването на данъчната година, бележи и началото на едно пътешестване с висок залог за Америка - пет месеца до началото на първичните избори, осем до правосъдния развой против Доналд Тръмп за опит за смяна на резултатите от изборите през 2020 година, 10 до конгреса на републиканците, на който Тръмп съвсем несъмнено ще бъде номиниран за претендент за президент, и 14 месеца до президентските избори през 2024 година, отбелязва в разбор английският в. „ Гардиън “, представен от Българска телеграфна агенция.

През цялото това време Тръмп и републиканците от Камарата на представителите на Съединени американски щати ще употребяват всички вероятни средства за похищение на вниманието - ще заплашват с блокиране работата на държавното управление или фактически ще го създадат, ще желаят импийчмънт на Джо Байдън и ще организират още чувания, отдадени на проблема с Хънтър Байдън или на хипотетичното потребление на правосъдното министерство и ФБР като принадлежности за разпра с политически съперници, предвижда вестникът.

На този стадий социологическите изследвания демонстрират прекомерно дребна разлика, с цел да бъдат комфортни. Последното изследване на „ Уолстрийт джърнъл “ демонстрира, че Байдън е с еднакъв брой гласове по отношение на Тръмп (без да се взема поради възможна кандидатура на трета партия). А утвърждението за Байдън е едвам 39 %. До огромна степен това е обвързвано с възрастта на Байдън, само че друга страна това наподобява е резултат от удивително непознаване на неговата политика, разяснява „ Гардиън “.

Британският вестник показва, че с дребна разлика множеството американци не утвърждават, в сравнение с утвърждават напъните на Байдън за възстановяване на националната инфраструктура, а множеството също имат вяра, че Тръмп " има визия за бъдещето ", в сравнение с считат, че Байдън има такава.

В същия дух американският в. „ Уолстрийт джърнъл “ помества коментар под заглавие „ Глупавата партия против партията на злото “. Огромното болшинство от обществеността, над 60 %, не желае Джо Байдън или Доналд Тръмп да се кандидатират за президент. Въпреки това двете съществени политически партии се стремят към този нежелателен избор, отбелязва вестникът.

Кой бихте предпочели да сте сега - глупавата партия или партията на злото? Залагам на това, че партията на злото ще откри излаз от алтернативата Байдън-Тръмп, предвижда политическият наблюдаващ Даниъл Хенингър в „ Уолстрийт джърнъл “. Да го кажем по този начин: Партията, която номинира някой различен с изключение на тези двамата, ще завоюва решаващите гласове на самостоятелните гласоподаватели и самите избори. Републиканците наподобяват затворени в избора си, който не помни за самостоятелните. Не мисля, че демократите са в същата позиция, споделя създателят.

Трудно е да не се съгласим с догатката, че многочислените правосъдни преследвания подсигуряват номинацията на Тръмп. На процедура всяко събитие, обвързвано с четирите обвинявания, подвига силата на гневната поддръжка на републиканците с още няколко пункта в интерес на някогашния президент. Снимката на задържания Тръмп струваше милиони гласове в негова поддръжка, както и решението на окръжния арбитър на Съединени американски щати Таня Чъткан да насрочи процеса против Тръмп във Вашингтон на 4 март, часове преди първичните избори в супервторника, разяснява „ Уолстрийт джърнъл “.

Вестникът отбелязва, че поддръжката за Тръмп в преобладаващата си част е израз на прочувствен ентусиазъм и кръвна омраза. Но пристигна ли време за избори, демократите няма да се занимават с страсти. Те са вперили взор единствено към премията. Както сподели Бил Клинтън след изборите през 1996 година на Боб Доул, който се оплакваше от нечестните реклами с нападки на Клинтън: " Трябва да правиш това, което би трябвало да правиш. " Този път демократите ще се вслушат в съвета на Клинтън, който знаеше по какъв начин да печели, предвижда американският вестник.

В. „ Хил “ обръща внимание на обстоятелството, че някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп е обвинен по четири наказателни каузи. Повечето хора, упрекнати даже в едно закононарушение, биха се вслушали в съвета на юристите си и не биха споменавали нищо за обвиняванията, камо ли да слагат обществено под въпрос справедливостта на прокурора или водещия арбитър. Но не и Доналд Тръмп. Той употребява обществения си канал „ Трут соушъл “ и президентската си акция, с цел да ги нападна, наред със очевидците против него, в това число някогашния си вицепрезидент, а в този момент противник Майк Пенс, който се кандидатира за президент.

Вестникът обаче отбелязва, че правосъдното жури безспорно ще забележи, че въпреки Тръмп да е направил редица извънсъдебни изказвания, той явно не желае да отговори под клетва. Съдиите по тези каузи са в малко по-различно състояние, тъй като имат самостоятелното обвързване да пазят както очевидците, по този начин и достолепието на съда.

 

Освен това, за разлика от прокурора, те не получават никакво преимущество, като разрешават на Тръмп да омаловажава процеса и да упреква очевидците във всевъзможни противни дейности отвън правосъдната зала. Повечето обвинени биха разбрали, че да нарекат съдията неправдив или привързан не би било потребно в техните каузи, само че Тръмп наподобява е направил друга сметка - атакуването на съдията и прокурора е потребно за неговата отбрана, разяснява в. „ Хил “.

Американският всекидневник „ Вашингтон пост “ обръща внимание на езика на някогашния президент Доналд Тръмп, който по личното му самопризнание нападна президента Байдън с все по-злобни изрази. Нападките против Байдън се концентрират върху пресилени или неоснователни изказвания, като постоянно се опират на материали в десните медии за задграничните бизнес покупко-продажби на сина на президента Байдън - Хънтър Байдън. Президентът отхвърля да е забъркан в делата на сина си и не са се появили доказателства, които да потвърждават противоположното, твърди вестникът.

Вестникът отбелязва, че ескалацията в тона на Тръмп протича на фона на водещите му позиции в първичните избори на Републиканската партия, подготвящи това, което доста съдружници се надяват да бъде реванш с Байдън на изборите следващата година. Тази ескалация обаче и отговор на възходящата опасност той да бъде наказан по някое от делата против него, водени в разгара на предизборната акция.

Според „ Вашингтон пост “ тези офанзиви дават визия за евентуалните фронтове на борбата през 2024 година и следват одобрения модел на Тръмп да се пробва да делегитимира политическите си съперници. По време на изборите през 2012 година Тръмп се трансформира във водещ агитатор на расистката и голословна тайна доктрина, че президентът Барак Обама е роден отвън Съединени американски щати.

 

През 2016 година Тръмп даде обещание да преследва Хилъри Клинтън и насърчи виковете на своите поддръжници с апела " Затворете я! ". Сега Тръмп изрично пробва същата тактичност против Байдън, като през април разгласи, че ще " пенсионира " прякора " шарлатанин ", употребен до момента от него за Клинтън и ще стартира да го употребява за Байдън. " Никога в историята на американската политика не е имало някой толкоз непочтен като Джо Байдън ", сподели Тръмп по време на предизборна демонстрация в Манчестър в щата Ню Йорк.

Често срещаните погрешни изказвания на някогашния американски президент се пресичат с различен мотив, който е главен за неговата кандидатура - Тръмп допуска, че закононарушенията, в които упреква Байдън, са повода той да бъде преследван, разяснява вестникът.

Според „ Политико “ коренът на казуса е, че републиканците в действителност харесват Тръмп и имат вяра, даже повече от всеки път след обвиняванията, че той е третиран незаслужено. Загадката се състои в това, че е невероятно да се смъкна 75-процентния удобен рейтинг на Тръмп, без той да бъде нападнат, само че нападките против него крият и опцията несъзнателно да се причислите към хората, които го третират незаслужено, като навредите повече на себе си, в сравнение с Тръмп.

Доналд Тръмп печели конкуренцията за номинацията на Републиканската партия с лекост и то доста прелестно, отбелязва изданието. Това е по този начин, тъй като съперниците му не могат да бележит най-убедителния мотив против Тръмп - а точно, че заради безчет надълбоко вкоренени аргументи той не е подобаващ да съставлява положителната остаряла Републиканска партия и да стане още веднъж президент на страната. Докато съперниците на Тръмп се пробват да схванат това, той се радва на елементарен триумф, заключава „ Политико “.

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР