Седмица след старта на уличните ремонти в Шумен зам.-кметът по

...
Седмица след старта на уличните ремонти в Шумен зам.-кметът по
Коментари Харесай

Община и журналисти инспектираха преасфалтирането

Седмица след старта на уличните поправки в Шумен зам.-кметът по строителство и публицисти видяха на място по какъв начин се преасфалтира. Обновлението на 40 улици за 720 000 лева е поверено на компания „Автомагистрали Черно море“АД. „Организирани са, бързо работят, мисля, че ще се оправим в период до края на октомври“, разгласи зам.-кметът по строителство инж. Боян Тодоров. 124 000 лева към този момент са вложени по ул.“Индустриална“, първата ремонтирана, която даже гневни шуменци бяха кръстили на градоначалника.
 До края на октомври 40 улици в Шумен би трябвало да бъдат ремонтирани  720 000 ëâ. å îòäåëèëà îáùèíàòà çà ðåìîíò íà 40 óëèöè â Øóìåí  124 000 лева към този момент са вложени по ул.
„При всяко преасфалтиране се вършат проучвания за полагането на асфалта и якостните характеристики“, сподели инж. Тодоров за упражнявания надзор.

Предстои работа по улиците „Белмекен“, „Чавдар войвода“, „Д.Дебелянов“, „Хан Аспарух“, „Герила“ и „Войвода“. Последните три ще се преасфалтират напълно.

Списъкът за планирините прави за ремонт е разгласен още от пролетта, само че работата се забави, поради обжалване. Предвидените средства ще стигнат, считат от общината. Отделно се правят поправки и по селата от общината, където запълването на дупките е предоставено на общинско дружество.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР